2019.07.18 15:25 |Kategorija:  Cover news with delay

Dalis Seimo opozicijos tvirtinti S. Skvernelį netrukdys

Vilnius, liepos 18 d. (BNS). Parlamentinė opozicija dar nėra galutinai apsisprendusi, kaip kitą savaitę balsuos dėl Sauliaus Skvernelio jo kandidatūros toliau eiti ministro pirmininko pareigas – dalis parlamentarų dar nepriėmė sprendimo, kaip balsuos, kiti teigia netrukdysiantys premjerui toliau eiti pareigų, treti dar tarsis.  

Liberalų frakcijos vadovė, Seimo opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė Nielsen BNS teigė, kad frakcijos sprendimas, kaip bus balsuojama dėl S. Skvernelio, priklausys nuo daugelio faktorių. Jis bus bus priimtas kitą savaitę, antradienį.

„Mes nežinome, kuriuo keliu – trumpuoju ar ilguoju – ketina eiti premjeras ir Vyriausybė dėl ministrų pakeitimo. Mes nežinome ministrų pavardžių, kuriuos ketinama teikti. Matome labai prieštaringus pareiškimus iš valdančiųjų, vieną dieną kalbama, kad keisis vienas ministras, kitą dieną – kad jau keturi“, – teigė opozicijos lyderė.   

„Tokioje neapibrėžtoje situacijoje patys norime tiesiai užduoti klausimus premjerui ir suformuluosime savo galutinę poziciją“, – pridūrė ji. 

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis po ketvirtadienį vykusio frakcijos susitikimo su S. Skverneliu pareiškė, kad per balsavimą jis asmeniškai susilaikysiąs, o kaip balsuos kiti frakcijos nariai, dar negalėjo pasakyti. 

„Prieš jį kaip asmenį neturiu jokio argumento, bet  atsakomybė už jo patvirtinimą gula koalicijai (...) Premjero parama pirmiausia turi ateiti iš valančiosios daugumos. Tie, kurie sudarė koaliciją, tie, kurie jį dabar kelia, turi prisiimti atsakomybę už jo palaikymą“, – žurnalistams Seime teigė G. Landsbergis. 

Tačiau jis pabrėžė, kad kai kurios premjero „mintys yra įdomios, suteikiančios pamąstymo ateičiai apie galbūt kokius nors sąlyčio taškus“. 

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas žurnalistams Seime teigė, kad frakcija netrukdys skirti S. Skvernelį premjeru.

„Mes netrukdysime valdantiesiems tiek paskirti iš naujo premjerą, tiek pasitvirtinti Vyriausybės programą“, – po frakcijos pokalbio su S. Skverneliu teigė  G. Paluckas. 

Tačiau jis pripažino, kad atsakinėdamas į frakcijos narių klausimus, premjeras „atsakymų pateikė nedaug“.  

Paskui G. Paluckas teigė, kad S. Skvernelio paskyrimui frakcija netrukdys dėl vienos svarbios priežasties. 

„Jeigu šis premjeras nebūtų paskirtas, panašu, kad būtų koalicijos griūtis ir grėstų pirmalaikiai  rinkimai, o jie šiuo metu yra netikslingi, nes įvestų šalį į dar didesnę sumaištį. Premjeras ir valdantieji turi prisiimti atsakomybę už visą laikotarpį, ketverius metus, nes rinkėjai jiems patikėjo tą pasitikėjimo mandatą“, – aiškino G. Paluckas. 

Socialdemokratas Algirdas Sysas BNS patikslino, kad frakcija nebalsuos prieš S. Skvernelį: „Tai reiškia, kad mes nebalsuosime „prieš“. Dalis gal balsuos „už“, dalis susilaikys. Aš susilaikysiu, nes negaliu pritarti, nes jis neištęsėjo pažadų.“

Antradienį numatytas balsavimas Seime dėl pritarimo S. Skvernelį vėl skirti premjeru. 

Kad būtų pritarta kandidatūrai, sprendimas priimamas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

S. Skvernelis Vyriausybei vadovauja nuo 2016 metų pabaigos. Po prezidento rinkimų gegužę jo vadovaujama Vyriausybė, kaip numatyta Konstitucijoje, grąžino įgaliojimus, kad pasitikrintų pasitikėjimą Seime.

Autorius: Sniegė Balčiūnaitė

[email protected], +370 5 239 64 14, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, balandžio 25

2024.04.25 19:50
Užsienio naujienos 2024.04.25 19:50
2024.04.25 19:20
Užsienio naujienos 2024.04.25 19:20
2024.04.25 17:21
Užsienio naujienos 2024.04.25 17:21
2024.04.25 14:48
Lietuvos politika 2024.04.25 14:48
2024.04.25 14:38
Įvairenybės, kultūra 2024.04.25 14:38