2015.09.08 13:02 |Kategorija:  Cover news with delay

Ūkio bankas pardavė reikalavimo teises į skolininką Rusijoje (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, rugsėjo 8 d. (BNS). Bankrutavęs ir šiuo metu likviduojamas Ūkio bankas 54,8 mln. eurų nominalios vertės įmonių Rusijoje ir Lietuvoje paskolų portfelį už neskelbiamą sumą pardavė Rusijos bendrovei „Platfroma-Finance“.

Ūkio banko kreditorių komitetas nustatė 5 mln. eurų minimalią kainą, o „Platfroma-Finance“ pasiūlė gerokai daugiau, tačiau kaina neatskleidžiama dėl konfidencialumo, kurio prašė pirkėjas, pranešė Ūkio banko bankroto administratorius.

„Platfroma-Finance“ įsigijo 39,7 mln. eurų nominalios vertės reikalavimus Rusijos įmonei „Russkij karavaj“, kuri Maskvos centre valdo 21,5 tūkst. kv. metrų ploto komercinį pastatą, bei 15,1 mln. eurų vertės reikalavimą į Lietuvos bendrovę „Turto valdymo strategija“, kuriai priklauso 99,04 proc. „Russkij karavaj“ akcijų. Abiem pastarosioms įmonėms iškeltos bankroto bylos.

Ūkio bankas 2014 metų pabaigoje jau buvo paskelbęs reikalavimo teisių pardavimo konkursą, tačiau nepavykus susitarti dėl kainos, vasarį turto pardavimas buvo įšaldytas. Procesas atnaujintas balandį - tuomet bankas gavo 5 pasiūlymus ir pradėjo derybas su pasirinktais kandidatais.

„Procesas vyko banguotai, buvo tikrai nelengva, pasitaikė momentų, kai sėkminga derybų baigtis atrodė nereali tarsi miražas. (...) Dėl sudėtingos ekonomikos situacijos Rusijos investuotojams labai sunku apsispręsti, o užsienio investuotojų pasiūlymų apskritai nebuvo. Derybas komplikavo ir faktas, kad dėl turto Maskvoje vyksta sudėtingi teisiniai ginčai, mūsų reikalavimai suteikia teisę į bankrutuojančias įmones ir yra ginčijami“, - pranešime spaudai sakė banko administratorius Gintaras Adomonis.

Pasak jo, derybų sėkmę lėmė kai kurie teigiami Rusijos teismo sprendimai bei sprendimas nepasiduoti spaudimui mažinti kainą.

Bendra banko kreditorių reikalavimų suma siekia 458,2 mln. eurų, iš jų 269,1 mln. eurų tenka Indėlių draudimo fondui.

Ūkio banko veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną. Kauno apygardos teismas bankroto bylą bankui iškėlė 23013-ųjų gegužės 2 dieną, nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

[email protected], +370 5 205 8520 - Verslo naujienų skyrius

Rodyti: