2022.12.06 14:16 |Kategorija:  Cover news
Paulius Peleckis/BNS nuotr.

M. Majauskas traukiasi iš Seimo BFK pirmininko pareigų (papildytas)

papildymai nuo trečios pastraipos

Vilnius, gruodžio 6 d. (BNS). Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas antradienį pranešė, kad traukiasi iš pareigų.

„Deja, žvelgiant į šios dienos balsavimą, matyti, jog valdančioji dauguma nepalaiko mano tolesnio darbo BFK pirmininko pareigose. Todėl įvertinęs balsavimo rezultatus ir gerai apsvarstęs priėmiau sprendimą atsistatydinti iš pirmininko pareigų“, – sakė jis BNS atsiųstame komentare.

„Užtikrinsiu sklandų darbų perdavimą naujam vadovui ir linkiu sėkmės šiame nelengvame, bet prasmingame darbe“, – tvirtino jis.

Tai M. Majauskas pareiškė po antradienį žlugusios opozicijos inicijuotos nepasitikėjimo juo procedūros.

Valdančiosios daugumos atstovai neatvyko į slaptą balsavimą, jame dalyvavo 59 Seimo nariai iš opozicijos, už M. Majausko atleidimą balsavo devyni, prieš buvo 44, penki susilaikė, vienas biuletenis rastas sugadintas.

Norint atleisti pareigūną dėl nepasitikėjimo, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

„Dėkoju Seimo nariams, balsavusiems už mane. Šis balsavimas – tai viso BFK darbo įvertinimas. Per šį laiką priėmėme daug svarbių teisės aktų, tarp kurių: privalomas atlyginimų pervedimas į sąskaitas, papildomas bankų, kazino ir loterijų verslo apmokestinimas, Olimpinio komiteto finansavimo reforma, Lietuvos futbolo federacijos pertvarka ir daug kitų svarbių sprendimų“, – teigė M. Majauskas.

„Nors neišgirdau priekaištų komiteto darbui, efektyviai vadovauti BFK galima tik turint valdančios daugumos pasitikėjimą“, – tvirtino jis.

Valdantieji konservatoriai deklaravo, kad sieks M. Majauską atleisti iš BFK pirmininko pareigų, nes šis nepakluso partinei drausmei ir teikė su Vyriausybe nesuderintas iniciatyvas, susijusias su kitų metų biudžetu.

M. Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui. Partijos prezidiumas taip pat yra pasiūlęs frakcijai deleguoti kitą BFK vadovą.

Po šių konservatorių sprendimų nepasitikėjimo procedūrą M. Majausku inicijavo per 30 opozicijos parlamentarų, jų atstovė Agnė Širinskienė neslėpė, kad tikrasis jos iniciatyvos tikslas yra ne atstatydinti BFK vadovą, o per slaptą balsavimą atskleisti, kiek parlamentarų palaiko M. Majauską.

Pagal Seimo statutą, nepavykus dėl nepasitikėjimo atleisti Seimo pareigūno, tą pačią Seimo sesiją tokia iniciatyva nebegali būti teikiama.

Autorė Jūratė Skėrytė

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Trečiadienis, kovo 27

2024.03.27 17:23
Užsienio naujienos 2024.03.27 17:23
2024.03.27 15:45
Lietuvos politika 2024.03.27 15:45
2024.03.27 15:36
Įvairenybės, kultūra 2024.03.27 15:36