2022.09.22 11:03 |Kategorija:  Cover news

Kariuomenės vadas: Rusijos sprendimas dėl mobilizacijos rodo personalo problemas kare

papildysime

Mantotai, Varėnos raj., rugsėjo 22 d. (BNS). Rusijos sprendimas dėl dalinės mobilizacijos nėra netikėtas, jis rodo šios šalies personalo problemas kare prieš Ukrainą, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Nieko nelaukto arba netikėto neįvyko, paprasčiausiai matosi, kad Rusijos kariuomenė turi tikrai didelių problemų komplektuojant personalą, atstatant jų nuostolius, bendrai užpildant jų vienetus kare. Reikėjo laukti to žingsnio, mobilizacijos, kokia ji bebūtų, dalinė ar ne dalinė“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė kariuomenės vadas, lankydamas pasienyje su Baltarusija patruliuojančius karius.

Reaguodama į mobilizaciją, Lietuva pakėlė kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygį, kitą savaitę dėl to šaukiama ir prezidento Gitano Nausėdos vadovaujama Valstybės gynimo taryba.

Kariuomenės vadas pabrėžė, kad ši mobilizacija apima visą Rusijos teritoriją, įskaitant su Lietuva besiribojančią Kaliningrado sritį, o čia sukomplektuoti daliniai greičiausiai bus metami į karo zoną. Tačiau, anot jo, Lietuva turi būti pasirengusi ir nenumatytiems scenarijams.  

„Ten bus komplektuojami daliniai. Spėju, ir pati logika sako, kad tie daliniai bus komplektuojami su tikslu, kad juos transportuotų, kad jie galėtų vykti į operacijos rajonus, į karą su Ukraina. Bet turime būti pasirengę, jei kartais sukomplektuotų tuos vienetus ir net jeigu atsitiktų kažkas tokio, ko esame nenumatę, kad galėtumėme reaguoti laiku, o ne imtis priemonių, kai jau bus vėlu“, – kalbėjo jis.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: