2021.11.25 10:50 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

STT atlieka tyrimą dėl statybų priežiūros, jame – Vilniaus savivaldybės darbuotojai (papildytas)

papildyta R. Šimašiaus komentarais, naujos paskutinės 7 pastraipos

Vilnius, lapkričio 25 d. (BNS). Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos statybų priežiūros srityje, sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad jame figūruoja savivaldybės darbuotojai.

„STT atlieka stambaus masto ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros srityse“, – BNS ketvirtadienį sakė STT atstovė Renata Keblienė.

R. Šimašius savo ruožtu anksčiau pranešė, kad tarnybos tyrime figūruoja ir Vilniaus savivaldybės darbuotojai.

BNS žiniomis, vykstant tyrimui įtarimai pateikti septyniems savivaldybės darbuotojams.

„Šįryt mane informavo apie tarpinstitucinę nusikalstamą schemą, kurioje dalyvavo daugybė institucijų. Deja, tarp jų galimai yra ir keli savivaldybės darbuotojai. Ypač dėkoju Specialiųjų tyrimų tarnybai, kuri ėmėsi to, kas neabejotinai vyko dešimtmečius, ką smarkiai pravalėme, bet be tokio teisėsaugos įsitraukimo galutinai užbaigti buvo sunkiai įmanoma. Lietuva bus švaresnė“, – savo „Facebook“ paskyroje informavo sostinės meras.

Anot jo, savivaldybės komanda bendradarbiauja su tyrėjais ir yra pasirengusi atsakyti į klausimus.

„Džiaugiuosi, kad tarp įtariamųjų nėra mano politinės komandos narių. Nėra ir nė vieno, kuris pradėjo darbą per pastaruosius šešerius metus, mano kadencijų metais, ir nėra nė vieno, kuris tuo metu pakilo karjeros laiptais“, – tikino meras.

R. Šimašius: informaciją gavau iš STT vadovo

Spaudos konferencijoje R. Šimašius teigė, kad apie atliekamą tyrimą jį, šiuo metu atostogaujantį, informavo STT direktorius Žydrūnas Bartkus ir sakė esantis už tai dėkingas. 

Meras patvirtino, kad įtarimai pareikšti „bent keletui“ savivaldybės darbuotojų, taip pat ir „daug kitų institucijų darbuotojų“, tačiau detaliau situacijos sakė negalintis komentuoti dėl atliekamo tyrimo.

Jis sakė negalintis „nei patvirtinti, nei paneigti“, jog tarp įtariamųjų yra ir Žemės tvarkymo ir administravimo bei Infrastruktūros skyriaus darbuotojai.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, galimai tai yra septyni žmonės, galimai tai tiesa. Ne man komentuoti bylos aplinkybes – ką minėjau, tai yra žmonės, kurie labai seniai dirba savivaldybėje, nėra nė vieno, kurį būčiau priėmęs į darbą ar kuris mano darbo metu būtų pradėjęs dirbti. Bet reikalai yra susiję su statybų ir žemės reikalais, būtent – nepagrįstu vilkinimu ir to nebevilkinimo reikalaujant atlygio“, – tvirtino meras.

„Jūsų minėti asmenys irgi yra nėra pradėję darbo mano vadovavimo laikais, o ar jie yra, ar jie nėra – Specialiųjų tyrimų tarnyba galės pasakyti “, – sakė R. Šimašius, paklaustas, ar tarp įtariamųjų gali būti ir minėtų skyrių vadovai.

R. Šimašius taip pat patikino gavęs informacijos, kad tyrimas atliekamas ne dėl neteisėtų sprendimų, o dėl sprendimų vilkinimo siekiant atlygio.

„Esu tik informuotas, kad nebuvo priiminėjami jokie neteisėti sprendimai ir tai yra susiję, greičiausiai, su aukštesniais vadovais. Kaip aš suprantu, čia yra susiję tik su tuo, kada sprendimai atkeliauja ant vadovų stalo, ir tai yra žemesnių vadovų ar specialistų darbas“, – kalbėjo jis.

Teisėsauga situaciją taip pat planuoja plačiau pristatyti vėliau ketvirtadienį rengiamoje spaudos konferencijoje.

Autoriai: Ignas Jačauskas, Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: