2021.09.14 11:39 |Kategorija:  Cover news
AFP-Scanpix nuotr.

Į Lietuvą spalio pabaigoje atvyksta Taivano delegacija

Vilnius, rugsėjo 14 d. (BNS). Į Lietuvą spalio pabaigoje atvyksta Taivano pareigūnų ir verslininkų delegacija, antradienį pranešė taivaniečių Užsienio reikalų ministerija.

Delegacija, kurią sudaro 65 nariai, spalio 20–30 dienomis lankysis ne tik Lietuvoje, bet ir Slovakijoje bei Čekijoje.

Taivano užsienio reikalų ministerijos Europos reikalų departamento vadovas Chen Li-kuo (Čen Li-kuo) sako, kad šie vizitai yra skirti skatinti prekybinius ryšius ir investicijas.

„Toliau stipriname savo santykius su Centrinės ir Rytų Europos šalimis, (...) demonstruodami tarptautinių demokratinių partnerių solidarumą ir draugystę“, – virtualioje spaudos konferencijoje sakė politikas.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas BNS teigė, kad į šalį atvyksta „didžiulė verslo delegacija“.

„Bus kalbama apie investicijas, rinkų atvėrimą ir ekonominį bendradarbiavimą. Tai yra puiki žinia, nes tokio lygio delegacijų mes nesame turėję. Jei pažiūrėtume į Čekiją, kur jie sukūrė 24 tūkst. darbo vietų per paskutinius dešimtmečius, kažkas panašaus Lietuvoje būtų labai naudinga“, – kalbėjo viceministras.

Pasak M. Adomėno, tai „nėra politinė delegacija“.

Dėl stiprėjančių Lietuvos ryšių su Taibėjumi, pastaruoju metu ėmė blogėti Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija Taivaną laiko maištaujančia savo provincija.

Pekinas dėl to rugpjūtį konsultacijoms atšaukė savo ambasadorių ir nurodė tą patį padaryti Lietuvai. Šalies ambasadorė Kinijoje Diana Mickevičienė į Vilnių konsultacijoms grįžo rugsėjo pradžioje. 

Kinija pastaruoju metu taip pat ėmėsi stabdyti krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00