2021.08.03 14:34 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Prezidentas: stabdyti nelegaliai migracijai kariuomenei reikia daugiau įgaliojimų

Vilnius, rugpjūčio 3 d. (BNS). Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad siekiant stabdyti nelegalią migraciją kariuomenei reikia suteikti daugiau įgaliojimų veikti ekstremalios situacijos sąlygomis.

Šalies vadovas antradienį su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir kariuomenės vadu Valdemaru Rupšiu aptarė atitinkamus įstatymų pakeitimus, kuriuos žada pasirašyti iškart priėmus Seimui.

„Pakeitimai yra reikalingi įgalinti karius padėti stabdyti nelegalią migraciją dabartinėmis ekstremaliosios situacijos sąlygomis. Prieš kurį laiką mes diskutavome, ar nepaprastosios padėties įvedimas suteiktų daugiau įgaliojimų kariams šią funkciją vykdyti, šiandien mes atsakome į šį klausimą konkrečių įstatymų pakeitimais ir darome tai ekstremaliosios situacijos sąlygomis“, – po susitikimo sakė prezidentas.

Ji teigė, kad Seimui teikiamos pataisos reikalingos siekiant „maksimaliai ir skubiai suteikti kariškiams daugiau įgaliojimų, kad jie galėtų padėti kovoti institucijoms su nelegalia migracija“.

„Šiandien krašto apsaugos ministras pristatė įstatymų pakeitimus, tikiuosi, kad kitą savaitę Semas neeilinės sesijos metu priims šiuos įstatymus, ir aš ketinu, susipažinęs su turiniu, nedelsdamas juos pasirašyti, kadangi manau, kad jie yra ir reikalingi, ir operatyviai reaguojantys į susiklosčiusią situaciją“, – per spaudos konferenciją sakė valstybės vadovas.

Prezidentas G. Nausėda antradienį su krašto apsaugos ministru ir kariuomenės vadu aptarė karių indėlį valdant migrantų krizę.

Pasak prezidento atstovo spaudai Rido Jasiulionio, valstybės vadovas su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku bei kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu „aptars kariuomenės įsitraukimą vykdant paramos funkcijas ekstremaliosios situacijos metu“.

Dėl didelio neteisėtų migrantų srauto per Baltarusiją Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Jau anksčiau pranešta, kad kariuomenė suteikė palapinių ir kitų priemonių migrantams apgyvendinti bei saugoti, kariai drauge su pasieniečiais patruliuoja Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, o artimiausiu metu jie turi prisidėti prie migrantų apgyvendinimo vietų apsaugos.

Autorė Milena Andrukaitytė

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05