2021.07.23 13:20 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Įtampa Dieveniškėse: valdžios atstovai bando įtikinti vietinius dėl migrantų apgyvendinimo (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas, pakeitimai visame tekste

Dieveniškės, Šalčininkų r., liepos 23 d. (BNS). Šalčininkų rajone, Dieveniškėse, valdžios atstovai penktadienį bando įtikinti per šimtą protestuotojų dėl migrantų apgyvendinimo šalia šio miestelio gimnazijos. 

BNS korespondentas iš įvykio vietos praneša, kad su akcijos dalyviais kalbasi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas ir premjerės patarėjas Kęstutis Lančinskas.

„Aš kalbu premjerės vardu. Mes kalbame apie šeimas (migrantų) iki rugsėjo pirmos dienos“, – susirinkusiesiems žmonėms sakė K. Lančinskas.

Jo žodžius lydėjo protestuotojų šūksniai „Gėda“ ir „Ne“, nepasitenkinimas, kad iki šiol niekas iš valdžios atstovų su jais nekalbėjo, teikė prieštaringą informaciją.

„Pripažinkim, kad galbūt tai buvo mūsų klaida“, – atsiprašė premjerės patarėjas.

Tęsiantis įtemptiems vietinių gyventojų pokalbiams ir ginčams su centrinės valdžios atstovais, šalia esančiame kelyje išsirikiavo keletas riaušėms malšinti skirtų policijos ir Viešojo saugumo tarnybos furgonų.

Žmonės, susirinkę prie buvusios Technologijų ir verslo mokyklos, rankose laiko plakatus „Ne pabėgėlių centro steigimui Dieveniškėse“, „Dieveniškių gyventojų teisių pažeidimams ne“, „Išgirskite Dieveniškių gyventojus“.

„Ateis netrukus momentas, kai visa Lietuva verks nuo to, ką čia bandoma padaryti“, – BNS sakė akcijos organizatore prisistačiusi 62-ejų dieveniškė Liuba Poliak.

Akcijos dalyviai, tarp kurių yra ir vaikų, rankose laiko Lietuvos vėliavas.

Taip pat vietose suvaryta keletas traktorių, kai kurie papuošti Lietuvos ir Lenkijos vėliavėlėmis, čia pat skamba ir Eurikos Masytės „Laisvė“, Marijono Mikutavičiaus „Trys milijonai“.

Migrantai, neteisėtai kertantys Baltarusijos ir Lietuvos sieną, šiuo metu apgyvendinami Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų, Varėnos ir kitose savivaldybėse, taip pat Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, pasieniečių mokykloje Medininkuose.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: