2021.05.24 11:03 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

„Wizz Air“ ir „Air Baltic“ vengia Baltarusijos oro erdvės

tikimės papildyti

Vilnius, gegužės 24 d. (BNS). Vengrijos oro bendrovė „Wizz Air“ ir Latvijos „Air Baltic“ patvirtino, jog pirmadienį lėktuvų skrydžius nukreipia nuo Baltarusijos oro erdvės. Taip nuspręsta  reaguojant į situaciją, kai sekmadienį Minske buvo priverstinai nutupdytas „Ryanair“ keleivinis lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių.

Pasak „Air Baltic“ korporatyvinės komunikacijos vadovės Alisės Briedės, vadovaujantis Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūros rekomendacija atsargiai dirbti Minske ar virš jo, bendrovė nusprendė reisuose iš Rygos į Odesą ir Tbilisį vengti Baltarusijos oro erdvės.

„Vakar, kai buvo gauta informacija apie nukreiptą komercinį skrydį į Minską, „Air Baltic“ nusprendė vengti patekti Baltarusijos oro erdvės, kol padėtis neišaiškės arba sprendimą priima valdžios institucijos“, – komentare BNS teigė A. Briedė.

„Mūsų keleivių ir darbuotojų sauga ir sveikata yra pagrindinis aviakompanijos prioritetas. Šiuo metu
„Air Baltic“ ir toliau atidžiai stebi situaciją“, – pridūrė ji. 

„Wizz Air“ vyresnysis korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrasas Rado (Andrašas Radas) BNS informavo, jog skrendant iš Kijevo į Taliną vengiama Baltarusijos erdvės, o situacija toliau stebima.

„Galime patvirtinti, kad pirmadienio skrydis iš Kijevo į Taliną yra nukreiptas, išvengiant Baltarusijos oro erdvės. Mes nuolat stebime ir vertiname situaciją“, – teigė A. Rado.

Bendrovės kol kas nekomentavo, ar toliau skrydžiai taip pat bus nukreipiami virš kitų šalių oro erdvės. 

„Ryanair“ lėktuvu sekmadienį skridęs Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas Ramanas Pratasevičius lėktuvui nusileidus Minske buvo sulaikytas. Be to, buvo sulaikyta jo draugė ir dar keturi asmenys. 

Civiliniam orlaiviui nutupdyti Baltarusija pasitelkė naikintuvą ir karinį sraigtasparnį.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį sakė kelsiąs klausimą, kad Baltarusijos oro erdvė būtų pripažinta nesaugia civilinei aviacijai erdve, o Baltarusijos aviakompanijos „Belavia“ lėktuvai netektų teisės leistis ES ir NATO valstybių oro uostuose.

Autorė Erika Alonderytė

[email protected], +370 5 205 85 11, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: