2021.02.23 06:32 |Kategorija:  Cover news
REUTERS-Scanpix nuotr.

JAV prezidentas J. Bidenas pagerbė pusę milijono COVID-19 aukų

Vašingtonas, vasario 23 d. (AFP-BNS). JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį pareiškė, jog 500 tūkst. amerikiečių mirtis nuo koronaviruso pandemijos pradžios yra „širdį draskantis“ faktas ir paragino šalį vieningai kovoti su šia liga.

„Žinau, ką tai reiškia“, – J. Bidenas sakė kreipdamasis į tautą per nacionalines televizijas ir turėdamas galvoje savo šeimos patirtas tragedijas.

„Prašau visų amerikiečių prisiminti – prisiminti tuos, kuriuos praradome, ir tuos, kuriuos jie paliko, – kalbėjo prezidentas. – Taip prašau, kad veiktume, išliktume budrūs, išliktume socialiai atsiriboję, dėvėtume kaukes, skiepytumės.“

Vėliau J. Bidenas kartu su žmona Jill (Džil) ir viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris) bei jos vyru Dougu Emhoffu (Dagu Emhofu) vėliau tylos minute pagerbė pandemijos aukas Jungtinėse Valstijose, stovėdami prie Baltųjų rūmų ir ant jų laiptų uždegtų 500 žvakių, simbolizavusių didžiulį COVID-19 aukų skaičių.

Tuo metu Jūrų pėstininkų korpuso orkestras grojo melodiją „Amazing Grace.“

Anksčiau vėliavos ant Baltųjų rūmų ir federalinių pastatų visoje šalyje bei JAV ambasadose visame pasaulyje buvo nuleistos iki pusės stiebo.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai COVID-19 pandemijos paveikta šalis tiek pagal bendrą patvirtintų užsikrėtimo atvejų, tiek pagal aukų skaičių.

J. Bidenas paragino amerikiečius gedėti ir prisiminti netektis, bet taip pat būti ryžtingus.

„Kaip tauta negalime leisti tam tęstis ir privalom užkirsti tam kelią“, – pridūrė jis.

„Privalome baigti politikavimą ir dezinformaciją, skaldančią šeimas, bendruomenes, – pabrėžė prezidentas. – Turime kovoti su tuo kaip viena tauta, kaip Jungtinės Amerikos Valstijos.“

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: