2020.10.26 09:42 |Kategorija:  Cover news

Konservatoriai pirmiausia lauks partnerių pasiūlymų dėl postų, sako I. Šimonytė

Vilnius, spalio 26 d. (BNS). Seimo rinkimus laimėję koalicijos su dviem liberalų partijomis siekiantys konservatoriai pirmiausia išklausys partijų pasiūlymų dėl sričių, už kurias šie norėtų būti atsakingi, sako Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašo vedlė Ingrida Šimonytė.

Anot centro dešiniųjų svarstomos kandidatės į premjerus, konservatoriai galėtų pasiūlyti ministrus į visas pozicijas, tačiau sieks derybose surasti „geriausią rezultatą“.

„Tai aš drįsčiau pasakyti taip: nors yra sričių, kur tradiciškai Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) politikai ar su ja susiję ekspertai būna labai stiprūs, bet, vis dėlto, mes paliksime galimybę ir mūsų galimiems partneriams pateikti ir savo pasiūlymus dėl kandidatūrų, ieškosime geriausio kandidato, kuris turėtų didžiausią visuomenės pasitikėjimą ir galėtų įgyvendinti tuos darbus, dėl kurių pirmiausia mes galėtumėme sutarti“, – pirmadienį žurnalistams teigė.

„Turbūt tai būtų mandagus pasakymas, kad nė viena vieta nėra niekam rezervuota“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Savo ruožtu partijos lyderis Gabrielius Landsbergis tvirtino, kad su liberalais „visos pozicijos“ tiek Vyriausybėje, tiek Seime „yra galimos aptarti ir tinkami žmonės yra matomi“.

Jis darkart akcentavo, kad konservatoriai kviečia palaikyti būsimą koaliciją ir kitas partijos, taip pat sako, kad bus siekiama sutelkti ir save išsikėlusius parlamentarus.

„Neatmesčiau, kad mes galime atrasti būdų bendradarbiauti ir ateityje. Kokia forma – laikas parodys“, – sakė G. Landsbergis.

Sekmadienio naktį jis pirmiausia kalbėjo apie siekį, jog centro-dešinės daugumą galėtų paremti kairieji socialdemokratai. Pirmadienį jis sakė sulaukęs pasveikinimų „iš visų frakcijų kolegų Seime“.

„Tad tam tikras signalas yra, bet nesakyčiau, kad tai yra kažkoks bendras ženklas kažkokiam darbui arba koalicijos programai“, – sakė G. Landsbergis.

I. Šimonytė sako, jog konservatoriai tikisi „įtikinti paremti bent jau dalį sprendimų“ arba pasirašyti atskirus susitarimus, pavyzdžiui, dėl švietimo srities.

Kandidatė į premjeres taip pat sakė kol kas nesvarstanti, jog poste galėtų likti kuris nors iš šios Vyriausybės ministrų, nors dalies darbą vertina gerai.

„Turbūt nėra dabar tokia situacija, kad būtų būtinybė dėl kažkokių priežasčių kalbinti dabar dirbančius ministrus pasilikti Vyriausybėje“, – sakė ji.

Iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Šios jėgos turėtų trapią 74 narių daugumą Seime. Konservatoriai kviečia telktis ir kitas partijas.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: