2020.10.02 18:19 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

L. Linkevičius: Lietuva nesvarsto atšaukti diplomatų iš Baltarusijos (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, spalio 2 d. (BNS). Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad Lietuva kol kas nesvarsto atšaukti ambasadoriaus ir kitų diplomatų iš Baltarusijos, reaguodama į Minsko diplomatinius žingsnius. 

„Mes tikrai neketiname kviesti (ambasadoriaus) konsultacijoms ir tikrai nespręsime nieko dėl personalo mažinimo“, – žurnalistams penktadienį sakė L. Linkevičius.

„Mes nesame suinteresuoti mažinti bendravimo kanalų bendravimo, matome ir taip daug problemų tame ir patys tikrai nesiimsime tos iniciatyvos, nes nematome tame naudos“, – kalbėjo ministras. 

L. Linkevičius spaudos konferenciją surengė netrukus po to, kai Baltarusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė atšaukianti ambasadorius konsultacijoms iš Lietuvos ir Lenkijos, pasiūlė pasekti šiuo pavyzdžiu ir sumažinti diplomatų skaičių jų ambasadose Minske. 

L. Linkevičius atkreipė dėmesį, kad Minskas savo poziciją suformulavo kaip pasiūlymą, o ne reikalavimą. Jis sakė, kad šį pareiškimą įvertino su apgailestavimu ir nusivylimu. 

Pasak L. Linkevičiaus, tokio žingsnio buvo galima tikėtis, įvertinant ankstesnę režimo retoriką, tačiau toks žingsnis yra silpnumo ženklas. 

„Galima buvo tikėtis, nes tie tokie grasinimai arba įspėjimai jau ne pirmą kartą buvo girdimi (...) jie buvo sakę ne kartą, kad imsis priemonių, buvo minimas net ir diplomatinių santykių nutraukimas, bent jau retorikoje“, – sakė L. Linkevičius. 

L. Linkevičius sakė bendrą atsaką aptaręs su Lenkijos užsienio reikalų ministru Zbigniewu Rau (Zbignevu Rau) ir informavo Europos Sąjungos išorės veiksmų tarnybą. 

Autoriai: Vaidotas Beniušis, Margiris Meilutis

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: