2020.09.17 19:05 |Kategorija:  Cover news

NVSC Radviliškio ligoninei nurodė stabdyti naujų pacientų priėmimą

Vilnius, rugsėjo 17 d. (BNS). Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) Radviliškio ligoninei po COVID-19 protrūkio šioje gydymo įstaigoje nurodė stabdyti naujų pacientų priėmimą ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.

NVSC nurodo, kad specialistai, atlikę neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie COVID-19 išplitimo įstaigoje.

NVSC vertinimu, šioje gydymo įstaigoje buvo netinkamai atskirti pacientų bei personalo srautai, nėra sudarytos darbuotojų pamainų grupės, skirtos teikti gydymo paslaugas atskiriems pacientams. Patikrinimo išvados šiuo metu ruošiamos.

Ligoninei nurodyta organizuoti vadinamųjų „švarių“ ir „nešvarių“ srautų judėjimą, izoliuoti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientus, kuriems COVID-19 nepatvirtinta.

Taip pat ligoninei pavesta tinkamai valdyti darbuotojų srautus, pagal galimybes darbą perorganizuoti taip, kad kuo daugiau darbuotojų būtų saugiame kontakte vienas nuo kito ar nekontaktuotų.

Be to, nurodyta užtikrinti, kad vaikščiojantys Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientai bendrose patalpose dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), jas reguliariai keistų.

Pasak NVSC, COVID-19 virusas, šiuo metu turimais duomenimis, patvirtintas 23-ims Radviliškio ligonės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams bei 8 darbuotojams, iš kurių du dirba Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje.

Radviliškio vicemeras Mindaugas Pauliukas BNS teigė, iki ketvirtadienio vakaro užfiksuoti iš viso 34 atvejai. 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

[email protected], +370 5 239 64 14, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: