2020.07.27 05:35 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

G. Nausėdos komunikacijai pradedantis vadovauti R. Jasiulionis: staigių pokyčių nebus

Vilnius, liepos 27 d. (BNS). Prezidento Gitano Nausėdos komunikacijos grupei pirmadienį pradeda vadovauti buvęs žurnalistas, aktorius Ridas Jasiulionis.

50-metis R. Jasiulionis BNS sakė, kad sieks „padėti prezidentui skleisti jo politinio kompromiso kultūrą“.

„Prezidentas nori pokyčių politinėje kultūroje. Manau, kad tai yra ambicingas tikslas, tokie pokyčiai labai greitai neįvyksta per vieną ar kitą veiksmą. Reikalingas ilgesnis, nuoseklesnis veikimas“, – teigė R. Jasiulionis.

„Mano uždavinys – dirbti kantriai ir kruopščiai, bendrauti su žiniasklaida, kad prezidento laikysena ir jo principai būtų aiškiau suprantami ir geriau matomi“, – teigė jis.

Diplomuotas aktorius R. Jasiulionis pastaruoju metu dirbo ir teatro scenoje, ir žiniasklaidos eteryje: jis vedė politinių pokalbių laidas Žinių radijuje ir „Laisvės TV“, turėjo keletą vaidmenų Vilniaus kameriniame teatre bei epizodinių vaidmenų kino filmuose. 

R. Jasiulionis BNS sakė gavęs prezidento leidimą visiškai nepalikti aktorystės – jei naujas teatro sezonas vyks sėkmingai, jis bandys darbą Prezidentūroje derinti su žydaitės Annos Frank tėčio Otto Franko vaidmeniu tragikomedijoje „Kai žmonės vaidino Dievą!..“.

„Turiu vieną vaidmenį Vilniaus kameriniame teatre ir jeigu teatras toliau sėkmingai gyvuos, tai prezidentas nėra prieš, kad aš kartą ar kelis kartus per mėnesį galėčiau suvaidinti šitą vaidmenį“, – teigė naujasis prezidento patarėjas.

Tai ne pirmas kartas, kai R. Jasiulionis rūpinsis politikų komunikacija – jis 2009 metais dirbo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus atstovu žiniasklaidai, vėliau dar kurį laiką vadovavo Vyriausybės Visuomenės informavimo departamentui, tačiau R. Jasiulionio ir A. Kubiliaus bendras darbas truko tik kiek daugiau kaip metus. Po to R. Jasiulionis dar kurį laiką dirbo parlamentaro Manto Adomėno padėjėju. 

„Darbo Vyriausybėje patirtis buvo susijusi su ekonomine ir finansų krize. Ta patirtis primena, koks intensyvus tai gali būti darbas. Tada Vyriausybėje taip pat stengėmės geografiškai išplėsti dialogą su gyventojais. Tai gali praversti naujose pareigose, nes prezidento G. Nausėdos siekis yra būti atviram ir bendraujančiam“, – teigė R. Jasiulionis. 

R. Jasiulionis vyriausiojo patarėjo komunikacijai pareigose keičia Aistį Zabarauską, kuris paliko Prezidentūrą. 

A. Zabarauskas G. Nausėdai talkino jo rinkimų kampanijos metu ir pirmaisiais jo darbo metais. Prezidentūra nurodė, kad jis „nusprendė sugrįžti į privatų sektorių“. Savo pasitraukimo aplinkybių detaliau nekomentavo ir pats A. Zabarauskas.

R. Jasiulionis teigė, kad kol kas nėra suplanavęs kokių nors esminių pokyčių prezidento komunikacijoje.

„Kol kas per anksti man apie tai kalbėti. Turiu pabendrauti su visais savo grupės žmonėmis, su prezidentu, kad galėčiau kalbėti apie pokyčius, kas yra ne taip ir ką reikia keisti. Nepradėjęs darbo dar nedrįstu įvardyti“, – kalbėjo R. Jasiulionis.

Apklausos rodo, kad prezidentas G. Nausėda šiuo metu yra populiariausias Lietuvos politikas. Karantino metu šiek tiek smukę šalies vadovo reitingai liepą vėl stabilizavosi. Šį mėnesį per „Lietuvos ryto“ užsakymu „Vilmorus“ atliktą apklausą šalies vadovą teigiamai įvertino 61,8 proc. respondentų, neigiamai – 11,7 proc.

Autorius Vaidotas Beniušis

[email protected], +370 5 205 85 14, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00
2024.03.28 14:35
Lietuvos politika 2024.03.28 14:35
2024.03.28 13:55
Užsienio naujienos 2024.03.28 13:55