2020.05.30 00:04 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Mažeikių rajone rastas apdegęs kūnas – įtariamo pareigūno žudiko, nustatė ekspertai

Vilnius, gegužės 30 d. (BNS). Ekspertizė nustatė, kad gaisravietėje Mažeikių rajone buvo rastas policininką nušovusio Stasio Braso kūnas, penktadienį vakare pranešė Policijos departamentas. 

„Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro ekspertai, prioriteto tvarka ištyrę iš įvykio vietos gautus mėginius konstatavo, kad Mažeikių rajono Birbiliškės kaime gaisravietėje rasti palaikai yra Stasio Braso, kuris įtariamas šį rytą nušovęs ir sužeidęs policijos pareigūnus“, – vėlų penktadienio vakarą informavo policija.

Pasak pranešimo, speciali policijos operacija yra baigiama, apie ekspertizės rezultatus taip pat informuoti ir Latvijos pareigūnai, Lietuvos prašymu taip pat vykdę įtariamojo paieškas.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla dėkoja visiems operacijoje dalyvavusiems pareigūnams.

S. Brasas penktadienį ryte Birbiliškės kaime nušovė į iškvietimą dėl psichologinio smurto artimoje aplinkoje atvykusį 40 metų Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūną, kinologą Saulių Žymantą, o jo partnerę – sužalojo. Pareigūnė su peršauta kirkšnimi buvo pristatyta į ligoninę, jos gyvybei pavojus negresia. 

Policijos departamentas informavo, kad žuvusio paregūno laidotuvių ceremonija numatyta pirmadienį.

Policija teigė, kad mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs vyras grasino nužudyti savo sutuoktinę – apie tai pranešimą policija gavo ketvirtadienį, tačiau nuvykę pareigūnai vyro nerado. Nuvykus patikrinti penktadienio rytą, vyras pareigūnus pasitiko šūviais. 

Pasak Policijos departamento, paleidus šūvius į pareigūnus, namas buvo padegtas. 

Gaisrą užgesinus, name buvo rastas nenustatytos tapatybės kūnas ir ginklas. Tapatybei nustatyti buvo paimti mėginiai, sraigtasparniu jie buvo skraidinami į Vilnių ir čia ištirti prioritetine tvarka. 

Anksčiau skelbta, kad nužudymu įtariamas S. Brasas iš įvykio vietos galėjo pabėgti, jo aplinkiniuose miškuose ieškojo gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių policijos pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai ir pasieniečiai. Taip pat buvo pasitelkta ir Latvijos policijos pagalba. 

Autorius Margiris Meilutis

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: