Registreeru
Sequence ID: 10
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    „airBaltic“ pradeda 2024 m. vasaros sezoną iš Vilniaus

    2024 Geg 07 14:19 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    „airBaltic“ pradeda 2024 m. vasaros sezoną iš Vilniaus

    Šiandien, gegužės 7 d., Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ paskelbė 2024 m. vasaros sezono pradžią skrydžiu iš Vilniaus į Lisaboną ir specialiu renginiu Vilniaus oro uoste. Šį sezoną pristatomos trys naujos kryptys ir Vilnius sujungiamas su beveik 20 maršrutų vežėjo tinkle. Iš viso artėjantį vasaros sezoną „airBaltic“ pasiūlys 15 naujų maršrutų iš Rygos, Talino, Vilniaus ir Tamperės. Tarp jų bus ir tokie maršrutai kaip Palanga-Amsterdamas ir Kopenhaga-Oslas (Sandefjordas, Torpas).

    Portugalijos sostinėje Lisabonoje nuostabiai dera senovinės tradicijos ir šiuolaikinė kultūra, todėl ši vieta yra patraukli kryptis keliaujant Europoje. Įsikūrusi ant Atlanto vandenyno kranto, Lisabona garsėja kalvotomis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir vaizdingais vaizdais. Mieste gausu architektūros stebuklų – nuo istorinių rajonų, pavyzdžiui, maurų įtaką turinčios Alfamos iki Belemo bokšto ir Jeronimo vienuolyno – manueliškojo stiliaus pavyzdžių. Lisabonoje, kaip kultūros centre, gausu muziejų, meno galerijų ir verda naktinis gyvenimas, kurį sustiprina tradicinė Fado muzika. Lisabona taip pat žinoma dėl naujoviškos kulinarijos ir šiltos, svetingos atmosferos, todėl savo lankytojams iš viso pasaulio siūlo nepamirštamus įspūdžius.

    „Prasidedant 2024 m. vasaros sezonui, „airBaltic“ džiaugiasi galėdama pranešti apie 15 naujų maršrutų iš savo bazių Rygoje, Taline, Vilniuje ir Tamperėje, taip išplėsdama savo veiklą Centrinėje ir Pietryčių Europoje. Šis augimas rodo mūsų atsidavimą paslaugų plėtrai ir tinklo stiprinimui, taip įtvirtinant mūsų, kaip pagrindinės oro linijų bendrovės Baltijos šalyse, statusą. Nuolat stebime keleivių poreikius ir rinkos tendencijas tam, kad užtikrintume, jog mūsų pasiūlymai atitiktų besikeičiančius keliautojų poreikius, suteikdami daugiau lankstumo ir patogumo tiek atostogų, tiek verslo kelionėms. Su šiais naujais maršrutais laukiame turiningos vasaros, kurios metu mūsų keleiviai galės mėgautis naujomis kultūromis bei patirtimis“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

    „Ištisus metus vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Lisaboną suteikia užtikrintą susisiekimą su dar viena Europos sostine. Naujas „airBaltic“ maršrutas į Portugaliją mums dar labiau atveria visą Pirėnų regioną, be to, keliones per Atlantą planuojantys keleiviai gauna daugiau pasirinkimų. Esame dėkingi „airBaltic“ už ilgametę partnerystę, kuri atveria naujus oro kelius ir priartina Lietuvą ir visą Baltijos regioną prie pasaulio“, – sako Tomas Zitikis, Lietuvos oro uostų skrydžių vystymo skyriaus vadovas. 

    Su ilgamete partnere Lietuvos oro uostai šiemet taip pat atvėrė naujus maršrutus į Vokietijos miestą Hamburgą ir Lenkijos miestą Krokuvą. Šie skrydžiai leis geriau atliepti tiek verslo kelionių, tiek atvykstamojo turizmo poreikius, taip pat pasitarnaus NATO partnerystės projektams. T. Zitikis atkreipia dėmesį, kad oro keliai į Hamburgą ir Lisaboną sukurti panaudojus naują Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros įrankį – pritaikius rizikos pasidalijimo partnerystės modelį.

    Skrydžiai iš Vilniaus į Lisaboną truks 4 valandas ir 45 minutes.

    Visus maršrutus jau dabar galima užsisakyti svetainėje www.airbaltic.com už patraukliausias kainas.

    Kryptis

    Skrydžių dažnumas

    Pradžios data

    Vilnius – Hamburgas (Vokietija)

    2 savaitiniai skrydžiai

    Gegužės 2, 2024

    Vilnius – Krokuva (Lenkija)

    2 savaitiniai skrydžiai

    Gegužės 3, 2024

    Vilnius – Lisabona (Portugalija)

    2 savaitiniai skrydžiai

    Gegužės 4, 2024

    „airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

    Apie „airBaltic“:

    „airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra 1995 m. įsteigta akcinė bendrovė. Pagrindinė jos akcininkė yra Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o kitiems akcininkams – 2,03 proc. „airBaltic“ siūlo skrydžius į daugiau nei 70 Europos, Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Kaukazo regiono miestų. Per pastaruosius 28 metus „airBaltic“ tapo stipria ir tarptautiniu mastu pripažinta oro transporto bendrove, kurioje dirba daugiau nei 2 500 darbuotojų. Oro bendrovės „airBaltic“ parką sudaro 47 orlaiviai „Airbus A220-300“, todėl šis orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje. Aviakompanija yra gavusi tarptautinius apdovanojimus už kompetenciją, novatoriškas paslaugas ir reikšmingus pasiekimus. Dvejus metus iš eilės „Skytrax“ apdovanojo „airBaltic“ kaip geriausią oro transporto bendrovę savo regione. Be to, 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) skyrė „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimą. 2023 m. oro transporto bendrovė gavo geriausio keleivių salono aptarnavimo Europoje „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą.

    Kontaktinis asmuo
    airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
    A/S Air Baltic Corporation
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor