Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    Seimo Pirmininkė Kopenhagoje: „Aktyvesnis bendradarbiavimas – stipresnis ir konkurencingesnis Šiaurės ir Baltijos šalių regionas“

    2024 Geg 07 12:57 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Seimo Pirmininkė Kopenhagoje: „Aktyvesnis bendradarbiavimas – stipresnis ir konkurencingesnis Šiaurės ir Baltijos šalių regionas“

    2024 m. gegužės 7 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

     

    Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, susitikusi su Danijos Karalystės Parlamento (Folketingo) Pirmininku Siorenu Gade (Søren Gade), pabrėžė, kad Danija nuo seno buvo svarbi Lietuvos sąjungininkė, o aktyvus parlamentinis bendradarbiavimas vyksta visais lygmenimis – tiek dvišalių santykių prasme, tiek regioninio Baltijos ir Šiaurės šalių formatu, tiek tarptautiniu mastu.

    „Šiuolaikinių iššūkių ir neapibrėžtumo fone akivaizdu, kad mūsų partnerystė dar nebuvo tokia reikšminga, kaip dabar. Privalome išnaudoti visas dvišalių, regioninių ir tarptautinių santykių galimybes. Nes stiprindami ekonominį, politinį, kolektyvinės gynybos ir saugumo, kitų sričių bendradarbiavimą Šiaurės ir Baltijos šalių regioną padarysime konkurencingesnį, saugesnį ir labiau klestintį“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

    Pasak parlamento vadovės, Šiaurės ir Baltijos šalių formatas yra ypatinga platforma, leidžianti abiem šalims diskutuoti regionui svarbiais klausimais ir burtis bendroms iniciatyvoms.

    „Suomijai ir Švedijai prisijungus prie NATO regioninis bendradarbiavimas įgavo aiškesnį saugumo politikos ir gynybos aspektą. Kremliaus priešiška retorika kaimyninėms šalims nesiliauja. Būtent todėl aktyviau derinkime pozicijas, kurkime visapusišką Rusijos atgrasymo strategiją, būkime vieningi ir visomis išgalėmis remkime Ukrainą“, – ragino V. Čmilytė-Nielsen.

    Kalbėdama apie dvišalius santykius Seimo Pirmininkė akcentavo kasmet augančias Danijos investicijas Lietuvoje ir prioritetinį bendradarbiavimą didelės pridėtinės vertės sektoriuose: gyvybės mokslų, informacinių technologijų, dirbtinio intelekto, lazerių, atsinaujinančios energetikos.  

    „Lietuvos gynybos sektorius sparčiai auga, daug dėmesio skiriame inovacijų plėtrai. Taigi šioje srityje matome didelį bendradarbiavimo potencialą“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

    Šiandien Seimo Pirmininkė taip pat susitiks su parlamentinių komitetų ir grupių atstovais, vyks į Danijos partijų ir demokratijos institutą, duos interviu Danijos žiniasklaidai.

     Rytoj parlamento vadovės darbotvarkėje numatytas susitikimas su Danijos Karaliumi Frederiku X, gynybos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimo ministrais, kitais Danijos valstybės pareigūnais ir pramonininkų atstovais. Vakare susitiks su Danijos lietuvių bendruomene.

    Kontaktinis asmuo
    Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
    atstovė spaudai Ilona Petrovė
    Tel.: (0 5) 209 6030, mob. 0 698 42 071
    El. p. [email protected]
    www.lrs.lt

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor