Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    Po svarstymo pritarta siūlymui naują elektros tinklų sujungimą pripažinti ypatingos valstybinės svarbos projektu

    2024 Geg 07 11:25 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Po svarstymo pritarta siūlymui naują elektros tinklų sujungimą pripažinti ypatingos valstybinės svarbos projektu

    2024 m. gegužės 7 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

     Seimas po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriuo numatoma Šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimo projektą pripažinti ypatingos valstybinės svarbos projektu.

    Pagal projektą, Šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimo projektas apimtų 330 kV elektros perdavimo linijos Darbėnai–Varduva–Mūša, 330 kV elektros perdavimo linijos Panevėžys–Mūša ir 330 kV transformatorių pastotės „Varduva“ statybą.

    Šį projektą pripažinus ypatingos valstybinės svarbos būtų sudarytos sąlygos taikyti Žemės paėmimo visuomenės poreikiams įgyvendinant ypatingos valstybinės svarbos projektus įstatymo nuostatas vykdant žemės, reikalingos projektui įgyvendinti, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras.

    Kaip skelbia Energetikos ministerija, planuojama, kad Šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimo projektas visiškai galėtų būti baigtas iki 2034 m. Šiuo projektu numatoma papildomomis naujomis perdavimo sistemos linijomis sujungti rytinę ir vakarinę Lietuvos elektros energetikos sistemos dalis (nuo Panevėžio iki Darbėnų), taip padidinant energetinį saugumą, užtikrinant patikimą elektros energijos perdavimą ir sudarant reikalingas sąlygas jūros vėjo bei sausumos atsinaujinančių energijos išteklių plėtrai ir integracijai.

    Po svarstymo už šį nutarimo projektą (Nr. XIVP-3604(2) balsavo 93 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 5 parlamentarai. Galutinai dėl jo planuojama apsispręsti ketvirtadienį, gegužės 9 d.

     

     

    Kontaktinis asmuo
    Rimas Rudaitis
    Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro patarėjas
    (8 5) 209 6132
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor