Registreeru
Sequence ID: 10
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    Šalies vadovas pasveikino Latviją nepriklausomybės atkūrimo metinių proga

    2024 Geg 04 10:52 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Šalies vadovas pasveikino Latviją nepriklausomybės atkūrimo metinių proga

    Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino Latvijos Prezidentą  Edgarą Rinkēvičių ir visus Latvijos gyventojus nepriklausomybės atkūrimo metinių proga.

    „Prieš trisdešimt ketverius metus Latvija, taip pat kaip ir Lietuva, išsilaisvino iš ilgametės okupacijos ir grįžo į Europos tautų šeimą. Šiandien, besidalindamos bendru istoriniu kontekstu ir bendromis laisvės vertybėmis bei vienodu iššūkių ir grėsmių suvokimu, esame artimiausios partnerės ir sąjungininkės. Kartu džiaugiamės reikšmingais savo šalių pasiekimais kuriant valstybių gerovę ir užtikrinant saugumą“ , – rašoma šalies vadovo sveikinime.

    Prezidentas pabrėžė, jog šiandienos įvykių kontekste, kai Rusija jau trečius metus tęsia brutalų karą prieš Ukrainą, siekiant paminti laisvos Ukrainos tautos apsisprendimą, pamatines laisves ir žmogaus teises, Latvijos nusiteikimas kurti valstybių gerovę bei užtikrinti saugumą yra gyvybiškai svarbus. Šalies vadovas vertina Lietuvos ir Latvijos dedamas bendras pastangas visapusiškai palaikyti Ukrainą, užkirsti kelią Rusijos propagandai bei bandymui perrašyti Europos ir mūsų valstybių istoriją bei tiki, jog tai darysime kartu iki pat Ukrainos pergalės ir ją pasiekus.

    „Mūsų šalis jungia artima žmonių, Lietuvos ir Latvijos tautų, draugystė, kurią puoselėjame minėdami mums tokią svarbią, bendrą praeitį ir vertybes žyminčią Baltų vienybės dieną. Mus sieja ryšiai įvairiose srityse, todėl esu visiškai tikras, kad dvišalę partnerystę ir toliau plėtosime įvairiais aspektais dirbdami kartu ekonomikos, mokslo, inovacijų, kultūros ir socialinio vystymosi srityse“ , – teigė Lietuvos Prezidentas.

    Nepriklausomybės atkūrimo metinių proga Lietuvos vadovas Latvijai ir visiems jos gyventojams palinkėjo kuo didžiausios sėkmės, visokeriopos gerovės ir visapusiškos stiprybės.

    Kontaktinis asmuo
    Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
    Prezidento komunikacijos grupės patarėja
    Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
    +37068639784
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor