Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    Premjerė Klaipėdoje aptarė sienos su Rusija ir strateginių objektų apsaugos stiprinimo klausimus

    2024 Geg 03 18:08 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Premjerė Klaipėdoje aptarė sienos su Rusija ir strateginių objektų apsaugos stiprinimo klausimus

    Darbo vizitu Klaipėdoje penktadienį besilankanti Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais aptarė Lietuvos valstybės sienos su Rusija ir strateginių šalies objektų apsaugos stiprinimo klausimus.

    „Valstybės sienos ir kritinės infrastruktūros apsaugos stiprinimas yra vienas aukščiausių prioritetų šalia gynybos ir atgrasymo pajėgumų stiprinimo. Mūsų Valstybės sienos apsaugos tarnyba, prisimenant Baltarusijos režimo organizuotą hibridinę ataką pasitelkiant migrantus, yra išbandyta ir įrodžiusi gebėjimą veikti sudėtingų iššūkių sąlygomis. Svarbu ir toliau ugdyti atsparumą ir gludinti bendradarbiavimą tarp institucijų, tęsiant efektyvų pastarųjų metų darbą“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

    Vyriausybės vadovė aplankė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinę, šių metų pradžioje atkurtą siekiant suefektyvinti reagavimą į valstybės sienos pažeidimo atvejus, paieškos ir gelbėjimo darbus bei kovą su kontrabanda.

    I. Šimonytė aptarė nacionaliniam saugumui svarbios uosto infrastruktūros apsaugos, tarpinstitucinės sąveikos, pasienio stebėjimo ir reagavimo pajėgumų stiprinimo klausimus.

    Ministrei Pirmininkei taip pat pristatytos VSAT techninės priemonės, naudojamos užtikrinant valstybės sienos ir strateginės svarbos objektų apsaugą.

    Kontaktinis asmuo
    - -
    Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
    +370 630 05 966
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor