Registreeru
Sequence ID: 4
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    Izraelio kariuomenė skelbia perėmusi Rafacho sienos perėjimo punkto kontrolę Gazos Ruože (papildytas)

    2024 Geg 07 09:24 |Category:  Cover news with delay
    Hatem Khaled / REUTERS

    Izraelio kariuomenė skelbia perėmusi Rafacho sienos perėjimo punkto kontrolę Gazos Ruože (papildytas)

    papildymai visame tekste

    Jeruzalė, gegužės 7 d. (AFP-AP-BNS). Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad perėmė visišką Rafacho sienos perėjimo punkto kontrolę.

    Apie tai pranešė izraeliečių portalas „The Jerusalem Post“.

    Izraelio 401-oji brigada ankstų antradienio rytą įžengė į Rafacho punktą, pranešė Izraelio kariuomenė, perimdama „operatyvinę kontrolę“ svarbiame sienos perėjimo punkte, per kurį gabenama pagalba ir keliauja asmenys, norintys pabėgti į Egiptą.

    Pasak kariuomenės, punkto Palestiniečių teritorijų pusėje kontrolė perimta antradienio rytą.

    „Šiuo metu specialiosios pajėgos naršo perėją [...] Turime operacinę vietovės ir kitų perėjų kontrolę, o mūsų specialiosios pajėgos naršo vietovę“, – nurodė kariuomenė.

    „Kalbame tik apie Rafacho perėją Gazos Ruožo pusėje“, – pridūrė ji.

    Izraelio kariuomenės paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip į perėją įvažiuoja tankas. Vaizdo įrašo detalės atitinka žinomus sienos perėjos požymius, jame matyti ant teritoriją užėmusių tankų plevėsuojančios Izraelio vėliavos.

    Izraelio kariuomenė teigė, kad perėją užėmė gavusi žvalgybinės informacijos, kad ji „naudojama teroristiniais tikslais“. Kariuomenė nepateikė įrodymų, patvirtinančių šį teiginį, nors teigė, kad iš teritorijos aplink perėją buvo surengta minosvaidžio ataka, per kurią netoli Kerem Šalomo perėjos žuvo keturi Izraelio kariai, o dar keli buvo sužeisti.

    Kariuomenė nurodė, kad per naktinę operaciją nukovė mažiausiai 20 „teroristų ir dar daug asmenų buvo sužeista“.

    „Jau radome nemažai svarbių šachtų; buvo sunaikintas sprogmenų prikimštas automobilis, kuris važiavo link tanko“, – sakė kariuomenė. 

    Kariuomenė taip pat nurodė, kad tarp pajėgų aukų nėra. 

    Palestiniečių sienos perėjimo punktų tarnybos atstovas spaudai Waelis Abu Omaras (Vaelis Abu Omaras) pripažino, kad Izraelio pajėgos užėmė sienos perėjimo punktą ir kol kas jį uždarė. Jis sakė, kad nuo pirmadienio smūgiai buvo nukreipti į teritoriją aplink perėją.

    Pirmadienio vakarą kariuomenės atstovas spaudai pranešė, kad buvo surengta smūgių prieš „Hamas“ taikinius rytiniame Rafacho rajone. 

    Ministro pirmininko kanceliarija kiek anksčiau pranešė, kad karo meto ministrų kabinetas sutiko tęsti Izraelio suplanuotą operaciją Rafache. 

    Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor