Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    V. Kudirkos premija skirta E. Jakilaičiui, V. Gedgaudo – E. Butrimui

    2024 Geg 07 09:12 |Category:  Cover news with delay
    Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

    V. Kudirkos premija skirta E. Jakilaičiui, V. Gedgaudo – E. Butrimui

    Vilnius, gegužės 7 d. (BNS). Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos vardo premija šiemet skirta televizijos žurnalistui Edmundui Jakilaičiui, o Vytauto Gedgaudo premijos laureatu tapo žurnalistas Eldoradas Butrimas, pranešė Lietuvos žurnalistų sąjunga.

    Laureatai bus apdovanoti antradienį per iškilmingą renginį Kultūros ministerijoje.

    Nugalėtojai gaus specialius diplomus, vardinius medalius ir piniginius prizus.

    V. Kudirkos premija E. Jakilaičiui skirta už išskirtinį televizijos projektą „Nacionalinė ekspedicija“.

    „Aštuonerius metus plaukusi Nemunu, Vysla, Dniepru, Dauguva, Dunojumi bei Reinu ir šių upių pakrančių šalyse pelniusi aukštų apdovanojimų, „Nacionalinė ekspedicija“, daugiausiai nusipelnė Lietuvai. Prestižinė V. Kudirkos premija paskirta už puikiai įgyvendintą švietėjišką misiją, pranokstančią akademines programas, nes pasiekdavo kiekvieną būstą ir visada būdavo laukiama, – teigiama Lietuvos žurnalistų sąjungos pranešime. – „Nacionalinė ekspedicija“ – fenomenalus televizijos projektas, išradingai ir patraukliai dėstęs Lietuvos istoriją, atradęs kituose kraštuose mūsų pirmtakų pėdsakų, pasakojęs apie gamtą, tradicijas, ugdęs toleranciją ir tautų sandraugą“.

    Nuo 1990 metų skiriama V. Kudirkos premija – svarbiausias kasmetinis Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos apdovanojimas. Ji skiriama žurnalistui arba jų kūrybinei grupei už brandžius, humanistines, etines vertybes ir pilietinės-patriotinės visuomenės ugdymo prioritetus puoselėjančius bei valstybingumą stiprinančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos autorinius darbus už praėjusius metus.

    Ilgamečio išeivijos leidinio „Dirva“ redaktoriaus V. Gedgaudo vardo premija teko žurnalistui E. Butrimui, jau trečius metus rašančiam apie karą Ukrainoje.

    „E. Butrimas rašo ypatingu stiliumi, o jo rašiniai padeda skaitytojams geriau suvokti sunkią karo realybę“, – teigiama pranešime.

    Ir šią Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną laureatas yra Ukrainoje, todėl apdovanojimų ceremonijoje jis dalyvaus nuotoliniu būdu.

    Nuo 1997 metų teikiama V. Gedgaudo premija skiriamas už praėjusių metų turiniu ir forma išskirtinius spaudos tyrinėjimus, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus. 

    V. Kudirkos ir V. Gedgaudo vardo premijos tradiciškai skelbiamos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Ji minima gegužės 7 dieną.

    [email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor