Registreeru
Sequence ID: 5
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    Lietuvos atstovas Silvester Belt pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje

    2024 Geg 07 05:32 |Category:  Cover news with delay
    Lukas Balandis / BNS nuotr.

    Lietuvos atstovas Silvester Belt pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje

    Vilnius, gegužės 7 d. (BNS). Antradienį Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Silvester Belt su daina „Luktelk“ pasirodys pirmajame pusfinalyje, lažybininkai jam prognozuoja vietą finale.

    26-ių atlikėjas, kurio tikrasis vardas Silverstras Beltė, pusfinalyje pasirodys trečiuoju numeriu.

    Iš viso antradienio vakarą pirmajame šiais metais Švedijos mieste Malmėje organizuojamo dainų konkurso pusfinalyje pasirodys 15 atlikėjų, iš jų į šeštadienį vyksiantį finalą pateks dešimt.

    Lažybininkai Lietuvos atstovui prognozuoja vietą finale – jų nuomone, 95 proc. tikimybė, kad Silvester Belt pasirodys šeštadienį.

    Geresnius šansus, lažybininkų nuomone, į finalą iš pirmojo pusfinalio patekti turi tik Kroatijos ir Ukrainos atstovai.

    Antrasis konkurso pusfinalis vyks ketvirtadienį, jame pasirodys Latvijos atstovas Dons su daina „Hollow“ ir Estijai šiemet atstovaujantys „5miinust & Puuluup“ su daina „(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“.

    Finalas vyks šeštadienį, jame be 20 iš pusfinalių pateksiančių šalių taip pat dalyvaus vadinamasis „didysis penketas“ – Jungtinė Karalystė, Ispanija, Vokietija, Prancūzija, Italija ir šeimininkė Švedija.

    Konkurso pusfinaliuose balsuoti galės tik žiūrovai, finale – ir žiūrovai, ir kiekvienos šalies komisija.

    Šiais metais lažybininkai, konkurso gerbėjai ir „Eurovizijos“ ekspertai neišskiria vieno aiškaus favorito.

    Spėjama, kad daugiausiai šansų nugalėti konkurse turi Kroatijos atlikėjas Baby Lasagna su „Rim Tim Tagi Dim“, Šveicarija, kuriai atstovauja Nemo su daina „The Code“, Ukrainos atstovės alyona alyona & Jerry Heil su daina „Teresa & Maria“ ir Italijos atlikėja Angelina Mango bei jos daina „La noia“.

    Teisę rengti šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą Švedijai pernai Liverpulyje iškovojo atlikėja Loreen su daina „Tatoo“.

    Loreen tapo pirmąja moterimi atlikėja šį konkursą laimėjusia du kartus, o Švedijai tai buvo septintoji pergalė „Eurovizijoje“, ji pagal laimėjimų skaičių susilygino su Airija.

    Lietuva pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvavo prieš 30 metų, kai Ovidijus Vyšniauskas su daina „Lopšinė mylimai“ užėmė paskutinę vietą surinkęs nulį balų. Aukščiausias Lietuvos pasiekimas – šeštoji vieta 2006 metų konkurse, kurią laimėjo grupė „LT United“ su daina „We Are the Winners“.

    Autorius Vilmantas Venckūnas

    [email protected], Lietuvos naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor