Registreeru
Sequence ID: 4
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Geg 18

    V. Putinas nurodė kariuomenei netoli Ukrainos surengti branduolinių ginklų pratybas (papildytas)

    2024 Geg 06 11:24 |Category:  Cover news with delay
    VALERY SHARIFULIN / AFP

    V. Putinas nurodė kariuomenei netoli Ukrainos surengti branduolinių ginklų pratybas (papildytas)

    papildyta nuo trečios pastraipos

    Maskva, gegužės 6 d. (AFP-BNS). Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė savo kariuomenei surengti branduolinių ginklų pratybas, kuriose dalyvautų karinis jūrų laivynas ir kariai, dislokuoti netoli Ukrainos, pirmadienį paskelbė Gynybos ministerija.

    Per pratybas bus praktiškai treniruojamasi dėl nestrateginių branduolinių ginklų parengimo ir panaudojimo, sakoma ministerijos pareiškime.

    Pradėjęs didelio masto invaziją į Ukrainą, V. Putinas intensyvino savo branduolinę retoriką, o vasarį kreipdamasis į šalies gyventojus teigė, kad yra iškilusi reali branduolinio karo rizika.

    Nestrateginiai – taktiniai – branduoliniai ginklai yra skirti naudoti mūšio lauke, juos gali nešti raketos.

    Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad pratybos vyks netolimoje ateityje ir kad jomis siekiama užtikrinti Rusijos teritorinį vientisumą pasigirdus „tam tikrų Vakarų pareigūnų grasinimams“.

    Pratybose dalyvaus orlaiviai ir karinis jūrų laivynas, taip pat kariai iš Pietų karinės apygardos, kuri ribojasi su Ukraina ir apima okupuotas Ukrainos teritorijas, sakoma pranešime.

    Vakarų pareigūnai vis labiau nerimauja dėl Kremliaus branduolinės retorikos, vartojamos per karą Ukrainoje. V. Putinas dažnai mini Rusijos branduolinę doktriną.

    Pernai Rusija pasitraukė iš Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo sutarties (CTBT) ir vieno svarbaus susitarimo su JAV dėl ginkluotės mažinimo.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor