Registreeru
Sequence ID: 4
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Geg 18

    Rusija įtraukė V. Zelenskį į ieškomų asmenų sąrašą

    2024 Geg 04 16:52 |Category:  Cover news with delay
    Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

    Rusija įtraukė V. Zelenskį į ieškomų asmenų sąrašą

    Maskva, gegužės 4 d. (AFP-BNS). Rusija įtraukė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį į ieškomų asmenų sąrašą, rodo šeštadienį paskelbta vyriausybinė duomenų bazė.

    V. Zelenskis buvo įtrauktas į Rusijos vidaus reikalų ministerijos ieškomų asmenų sąrašą – internetinę ieškomų įtariamų nusikaltėlių duomenų bazę.

    Joje teigiama, kad Ukrainos vadovas ieškomas „pagal vieną iš baudžiamojo kodekso straipsnių“, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

    Rusijos pareigūnai iš karto nekomentavo, kodėl V. Zelenskis buvo įtrauktas į sąrašą.

    Maskvai V. Zelenskis užkliūva nuo 2022 metų vasario, kai pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą. 

    Praėjusiais metais Ukrainos prezidentas sakė, kad žino apie mažiausiai penkis ar šešis mėginimus jį nužudyti, kurie buvo sužlugdyti.

    Kitą dieną po to, kai pasiuntė karius į Ukrainą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipėsi į tautą, ragindamas Ukrainos kariuomenę nuversti V. Zelenskį.

    Į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą yra įtraukta dešimtys tūkstančiai žmonių, tarp jų yra ir užsienio politikų, ir visuomenės veikėjų. 

    Vasarį Maskva pareiškė, kad Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) ieškoma „dėl priešiškų veiksmų prieš istorinę atmintį ir mūsų šalį“, kai ši Baltijos šalis pradėjo griauti paminklus sovietų kariams. 

    Praėjusiais metais Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį dėl kaltinimų neteisėtai deportavus Ukrainos vaikus.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor