Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Geg 18

    Iš drono nufilmuotame įraše matyti nuniokotas Ukrainos Očeretynės kaimas

    2024 Geg 04 15:12 |Category:  Cover news with delay
    / AP

    Iš drono nufilmuotame įraše matyti nuniokotas Ukrainos Očeretynės kaimas

    Kyjivas, gegužės 4 d. (AP-BNS). Ukrainos rytinėje Donecko srityje esantis Očeretynės kaimas per kovas su puolančiomis rusų pajėgomis buvo smarkiai nuniokotas, rodo iš drono padarytas įrašas, kurį gavo naujienų agentūra AP.

    Tame rajone Rusijos pajėgos stumia išsekusias, šaudmenų stokojančias ukrainiečių pajėgas. Ukrainos kariuomenė pripažįsta, kad rusai įgijo „atramos tašką“ Očeretynėje, bet sako, kad kovos tęsiasi.

    Prieš karą šiame kaime gyveno maždaug 3 tūkst. žmonių, bet įraše nematyti nė vieno gyventojo ir nė vieno nenukentėjusio pastato. Dauguma namų atrodo nebeatstatomi, taip pat smarkiai apgriauta kaimo pakraštyje esanti gamykla.

    Gyventojai iš kaimo turėjo bėgti. Tarp jų yra 98 metų moteris, praėjusią savaitę nuėjusi kone 10 km iki ukrainiečių fronto linijos, įsispyrusi į šlepetes ir pasiremdama lazdele.

    Rusija pastarosiomis savaitėmis taip pat intensyvino atakas prieš antrą pagal dydį Ukrainos miestą Charkivą.

    Charkivo srities vadovas Olehas Synjehubovas šeštadienį pranešė, kad praėjusią naktį rusų pajėgoms dronais atakuojant Charkivą buvo sužeisti keturi žmonės ir kilo gaisras dviejų aukštų civiliniame pastate. 

    Sužeistieji, tarp jų 13-metis, nukentėjo nuo krintančių nuolaužų, socialiniame tinkle „Telegram“ parašė O. Synjehubovas.

    Rusijos valstybinė naujienų agentūra RIA šeštadienį pranešė, kad Maskvos pajėgos smogė dronų sandėliui Charkive. Šio pranešimo nepriklausomai negalima patikrinti.

    Ukrainos kariškiai paskelbė, kad Rusija praėjusią naktį į Charkivo ir Dniproterovsko sritis paleido 13 dronų „Shahed“ ir kad visus juos ukrainiečių oro gynyba numušė.

    Ukrainos energetikos ministerija šeštadienį sakė, kad per naktinius smūgius buvo apgadinta viena elektros pastotė Dnipropetrovsko srityje ir kad tame rajone trumpam buvo dingusi elektra.

    Kaip sakė regiono vadovas Serhijus Lysakas, krintančios drono nuolaužos apgadino ypatingos svarbos infrastruktūrą ir tris privačius namus. Du gyventojai buvo nuvežti į ligoninę.

    Tuo metu Rusijos gynybos ministerija šeštadienį paskelbė, kad virš aneksuoto Krymo buvo numuštos keturios amerikietiškos tolimojo nuotolio raketos ATACMS, neseniai Vašingtono atsiųstos Kyjivui.

    Ukrainiečių dronas taip pat apgadino telekomunikacijų infrastruktūrą šalia Rusijos miesto Belgorodo, esančio už maždaug 50 km nuo Ukrainos sienos, sakė Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor