Registreeru
Sequence ID: 7
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Geg 18

    Buvusi D. Trumpo padėjėja teismui pasakojo apie 2016 metų rinkimų kampanijos krizę

    2024 Geg 04 12:35 |Category:  Cover news with delay
    Jane Rosenberg / REUTERS

    Buvusi D. Trumpo padėjėja teismui pasakojo apie 2016 metų rinkimų kampanijos krizę

    Niujorkas, gegužės 4 d. (AFP-BNS). Buvusi Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėja penktadienį teisme liudijo apie, jos žodžiais, krizę, ištikusią jo 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją pasirodžius įrašui, kuriame jis giriasi apie moterų grabinėjimą.

    Hope Hicks (Houp Hiks) yra pirmas buvęs D. Trumpo artimos aplinkos žmogus, liudijęs jo istorinės baudžiamosios bylos nagrinėjime teisme. Šioje byloje eksprezidentas kaltinamas klastojęs apskaitą ir neteisėtai nuslėpęs mokėjimus pornofilmų aktorei, kad ji paskutinėmis 2016-ųjų rinkimų kampanijos savaitėmis neviešintų savo teiginių apie su juo galimai turėtą romaną ir nesukeltų dar vieno skandalo.

    „Buvau šiek tiek priblokšta“, – sakė H. Hicks apie liūdnai pagarsėjusį pramoginės televizijos laidos „Access Hollywood“ įrašą, kuriame D. Trumpas girdimas besigiriantis, kaip grabaliojo moterims tarpkojus.

    „Visi sutarėme, kad šis įrašas kenkia, [kad] tai krizė“, – pridūrė H. Hicks.

    Ją iškvietė kaltintojai, teigiantys, kad šio įrašo sukelta panika nulėmė D. Trumpo kampanijos bandymus nutildyti filmų suaugusiesiems žvaigždę Stormy Daniels (Stormi Daniels), tvirtinusią, kad turėjo lytinių santykių su vedusiu D. Trumpu.

    Niujorko teisme D. Trumpas kaltinamas kompensavimu savo tuometiniam advokatui Michaelui Cohenui (Maiklui Koenui) už 130 tūkst. dolerių (110,8 tūkst. eurų) išmoką S. Daniels prieš pat  2016 metų rinkimus, kuriuose D. Trumpas varžėsi su Hillary Clinton (Hilari Klinton).

    Šis teismo procesas ir jame viešinami dalykai prikaustė teisininkų ir politikų dėmesį, D. Trumpui siekiant per rinkimus lapkričio mėnesį sugrįžti į Baltuosius rūmus.

    H. Hicks pradėdama liudyti pripažino, kad jaudinasi, o vėliau apsiašarojo per D. Trumpo advokato Emilio Bove'o (Emilio Bouvo) kryžminę apklausą, todėl teisėjas paskelbė pertrauką.

    H. Hicks buvo svarbi žaidėja paskutiniais D. Trumpo sėkmingos 2016 metų rinkimų kampanijos etapais, kai, kaip įtariama, buvo sumokėta už tylą S. Daniels.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor