Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Geg 18

    „Hamas“ derybininkai atvyko į Egiptą derėtis dėl paliaubų Gazos Ruože

    2024 Geg 04 12:06 |Category:  Cover news with delay
    CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

    „Hamas“ derybininkai atvyko į Egiptą derėtis dėl paliaubų Gazos Ruože

    Kairas, gegužės 4 d. (AFP-BNS). Palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ delegacija šeštadienį atvyko į Egiptą naujam derybų dėl siūlomų paliaubų Gazos Ruože ratui, pranešė su Egipto žvalgybos tarnybomis susijusi žiniasklaidos priemonė „al Qahera News“.

    Pranešime cituojamas neįvardytas aukšto rango pareigūnas, sakęs, kad Izraelio ir „Hamas“ derybose padaryta reikšmingos pažangos ir kad Egipto tarpininkai pasiekė suderintą formulę dėl daugumos nesutarimus kėlusių klausimų.

    Užsienio tarpininkai laukia „Hamas“ atsakymo į pasiūlymą 40-iai dienų sustabdyti kovas ir paleisti įkaitais laikomus izraeliečius mainais į Izraelyje kalinamus palestiniečius.

    Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių judėjimo spalio 7-osios išpuolio Pietų Izraelyje, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

    Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

    Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje žuvo daugiau kaip 34 600 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor