Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    Cover news

    Zarasuose už 17 mln. eurų ketinama statyti laisvalaikio ir sveikatingumo centrą

    2024 Geg 05 11:02 |Category:  Cover news
    Roko Lukoševičiaus / BNS nuotr.

    Zarasuose už 17 mln. eurų ketinama statyti laisvalaikio ir sveikatingumo centrą

    Vilnius, gegužės 5 d. (BNS). Zarasuose už 17 mln. eurų iki 2029 metų planuojama pastatyti naują laisvalaikio ir sveikatingumo centrą, taip pat atnaujinti šalia būsimos jo vietos Aušros gatvėje esantį Magučių stadioną.

    „Šiuo metu matome, kad gyventojai, norėdami gauti sveikatingumo paslaugas yra priversti važiuoti į kitus miestus (...). Pastačius tokį laisvalaikio ir sveikatingumo centrą galėsime aprūpinti savo rajono vaikus galimybe mokytis ir tobulinti įvairių sporto šakų įgūdžius“, – BNS sakė Zarasų rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Evaldas Ulianskas.

    Anot jo, pastatų kompleksą sudarys sveikatingumo korpusas, kuriame numatyta įrengti įvairaus dydžio baseinus su SPA zona. Joje planuojami pirčių kompleksai, sveikatinimo paslaugų erdvės, vaikų pramogų zona, kavinė ir sporto klubas. Laisvalaikio korpuse planuojama universali sporto salė su papildomomis erdvėmis įvairiems sporto užsiėmimams.

    Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė BNS sakė, kad centras bus pritaikytas tiek pasyviam, tiek aktyviam poilsiui, taip pat leis pramogauti ne tik vasaros ar didžiųjų renginių, bet ir šaltuoju metų laiku.

    E. Uliansko teigimu, taip pat ketinama sutvarkyti esamo stadiono infrastruktūrą, pritaikant jį lengvajai atletikai ir kitoms lauko sporto šakoms. Tvarkymo darbai apims ir Zarasaičio ežero pakrantę, kurioje bus įrengta prieplauka su terasa.

    Jis sakė, kad šiuo metu planuojamo atnaujinti stadiono būklė yra prasta – nors stadiono plotai yra prižiūrimi, sportinei veiklai jis nebetinkamas. Atnaujinant stadioną tikimasi sutvarkyti aplinką ir jį paversti universaliu lengvosios atletikos aikštynu.

    Rangos darbus planuojama pradėti 2026 metais, juos baigti – 2029 metais. Projektas bus finansuojamas iš Zarasų rajono savivaldybės ir Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų.

    Zarasų rajono savivaldybė Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP) yra paskelbusi laisvalaikio ir sveikatingumo centro statybos projekto architektūrinės idėjos konkursą. Paraiškų jam laukiama iki liepos 8 dienos.

    Autorius Aurimas Ragelis

    [email protected], Verslo naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor