2015.01.30 15:48 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Seimo opozicijos lyderį A.Kubilių stebina lėtos VRK apsukos tiriant Darbo partijos rinkimų kampanijos Vilniuje finansavimą

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininką Zenoną Vaigauską, klausdamas, kodėl VRK iki šiol nepradėjo jokio tyrimo dėl Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimo, nors sausio 16 d. gavo jo kreipimąsi raštu, prašant pradėti tyrimą dėl įtarimus keliančių Darbo partijos ar jos atskirų atstovų veiksmų, finansuojant savo partijos rinkimų kampaniją Vilniaus mieste. Tuomet A. Kubilius ragino VRK tyrimą atlikti iki 2015 m. kovo 1 d. įvyksiančių savivaldos rinkimų, kad iki to laiko galėtų būti priimti tinkami teisiniai sprendimai.

Apie situaciją Seimo opozicijos lyderis sužinojo tik iš žiniasklaidos, nes pats nėra gavęs jokio oficialaus atsakymo, kokių veiksmų VRK žada imtis, kad būtų užtikrintas šios rinkimų kampanijos finansavimo sąžiningumas.

A. Kubiliui nerimą kelia ypač tai, kad Z. Vaigauskas žiniasklaidoje išreiškė abejonių, ar tyrimas bus atliktas iki rinkimų.

„Gerbiamas Pirmininke, toks lėtas tyrimo atlikimas ir viešas pripažinimas, kad tyrimas nebus atliktas iki rinkimų, yra visiškai nepriimtinas. Rinkimų demokratija turi būti apsaugota nuo „juodųjų buhalterijų“ iki rinkimų. VRK, būdama atsakinga už partijų ir politinių kampanijų finansavimo priežiūrą, jau senai privalėjo sukurti tokius tikrinimo mechanizmus, kad jų rezultatai būtų žinomi iki rinkimų, o ne prabėgus keliems mėnesiams po rinkimų“, – pažymi A. Kubilius.

Parlamentaras Z. Vaigausko prašo atsakyti, kodėl iki šiol šio tyrimo medžiaga (konkrečių aukotojų viešai skelbiamos deklaracijos) nėra pateikta Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovams, kodėl pagal Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą iki šiol nėra kreiptasi į Generalinę prokuratūrą, kad pagal šio įstatymo 27 straipsnį būtų pradėtas Darbo partijos veiklos tyrimas.

 

 

 

 

 

Seimo TS-LKD frakcijos

Viešųjų ryšių grupė

Tel. (8 5) 239 6275, el. p. [email protected]

Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05