2014.10.31 15:21 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

UAB „Softera Baltic“ sėkmingai didina pardavimus užsienio rinkose

Keičiantis verslo tendencijoms, vis daugiau įmonių nusprendžia naudotis verslo valdymo sistemų, tokių kaip Microsoft Dynamics NAV, teikiama nauda, neinvestuodamos į priekį. Ne paslaptis, kad įmonių baimė naudotis naujomis technologijomis dažnai susijusi su aukšta rizika, jog projektas nebus sėkmingai įgyvendintas, dideliais pradiniais kaštais, ilga IT projektų įgyvendinimo trukme.

Pasinaudodami debesų (angl. „cloud“) technologijomis, jau šiandien UAB „Softera Baltic“ klientai – mažos ir vidutinio dydžio įmonės - džiaugiasi greitu sistemos diegimu, euro įvedimui paruošta aplinka ir protingomis laike paskirstytomis investicijomis.

Debesų technologijos leidžia standartizuoti verslo valdymo IT sprendimus bei lengviau ir greičiau pritaikyti juos bet kurios pasaulio rinkos poreikiams. Tuo įsitikino UAB „Softera Baltic“ eksporto komanda – tam tikroms pramonės šakoms (nekilnojamo turto valdymo, lizingo bei mikrofinansų sektoriui) skirti IT sprendimai per pastaruosius metus sėkmingai įdiegti arba diegiami Lietuvos, JAV, Kanados, Latvijos, Estijos, Filipinų, Tanzanijos, Australijos rinkose.

2014 m. spalio mėn. 10 d. UAB „Softera Baltic“ baigė įgyvendinti projektą pavadinimu UAB „SOFTERA BALTIC“ verslo partnerių paieška ir eksporto plėtra, iš dalies finansuotą Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondo lėšomis pagal priemonę „Naujos galimybės“. Bendrovė į projekto įgyvendinimą pagal finansavimo sutartį investavo daugiau kaip 100.000 Lt nuosavų lėšų (neįskaitant PVM), o paramos suma siekė 150.000 Lt. Bendra 16 mėn. trukmės projekto vertė pagal sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra sudarė 250.000 Lt. Projekto metu siekta išplėsti įmonės pardavimų geografiją, įsitvirtinti esamose rinkose ir rasti naujų nišų paslaugų bei verslo valdymo IT sprendimų realizavimui, tokiu būdu išlaikant ilgalaikį įmonės konkurencingumą. Taip pat projektu norėta pasirengti platesniam eksportui į pasaulines rinkas, gaunant visą tam reikalingą informaciją parodų metu. Projekto įgyvendinimo metu įmonė dalyvavo tarptautinėse parodose JAV, Kanadoje, Austrijoje ir Lenkijoje.   Šiose parodose „Softera Baltic“ pristatė įmonės specialistų sukurtus IT produktus komercinio nekilnojamojo turto valdymo bendrovėms, lizingo ir mikrofinansų institucijoms bei išplatino projekto metu parengtą  rinkodaros medžiagos komplektą, sukaupė vertingos informacijos apie konkurenciją užsienio rinkose, padėsiančią įmonei sėkmingai įvesti savo IT produktus į pasirinktas rinkas, pasidalijo patirtimi ir žiniomis su kitais rinkos dalyviais, sėkmingai augino tarptautinių partnerių tinklą. Parodose užsimezgę ilgalaikiai ryšiai su užsienio šalių atstovais, informacijos apie įmonę ir jos paslaugas sklaida bei potencialių klientų analizė jau dabar leidžia ženkliai padidinti eksportą. Ne mažiau svarbu ir tai, jog dalyvavimas aukšto lygio parodose skatina „Softera Baltic“ darbuotojų motyvaciją lygiuotis į tarptautines kompanijas ir kuriant inovatyvius IT sprendimus prisidėti prie Lietuvos IT paslaugų eksporto didinimo.   Kadangi dalyvavimo tarptautinėse parodose kaštai yra dideli, o šios veiklos yra būtinos norint sėkmingai skverbtis į užsienio rinkas, pagalba iš Europos regioninės plėtros fondo užtikrina galimybes efektyviai siekti užsibrėžtų tikslų. Įmonės verslo vystymo vadovės Ugnės Kontarės nuomone, Europos Sąjungos paramos dėka įgyvendintas projektas atvers naujas galimybes įgyti didesnį konkurencinį pranašumą vykdant tolimesnę sėkmingą verslo plėtrą tarptautinėse rinkose.

Gerda Žemaitė
Administratorė
UAB Softera Baltic
8-618-39709
[email protected]

Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, balandžio 25

2024.04.25 19:50
Užsienio naujienos 2024.04.25 19:50
2024.04.25 19:20
Užsienio naujienos 2024.04.25 19:20
2024.04.25 17:21
Užsienio naujienos 2024.04.25 17:21
2024.04.25 14:48
Lietuvos politika 2024.04.25 14:48
2024.04.25 14:38
Įvairenybės, kultūra 2024.04.25 14:38