2014.10.24 15:39 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Latvijos menininkų programa „Didmiesčio sakmė“ sintezuos muziką ir vaizdą.

Lapkričio 7-ąją, penktadienį, 18 valandą Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė bus papasakota „Didmiesčio sakmė“. Ši Latvijos menininkų programa sintezuos muziką ir vaizdą.

Laikui bėgant didmiestis yra įgavęs dvejopą energiją – jo aktyvus pulsas ir nerimstantis šurmulys vienus žmones verčia ieškoti dvasiniam atsinaujinimui taip reikalingos tylos ir ramybės, tuo tarpu kitiems didmiesčio beprotybė yra tiesiog organinė būtinybė.

„Mes, ko gero, priklausome prie tų, kurie iš miesto nori ištrūkti“ – teigia grupės Urban Trio nariai – kompozitorius Edgars Raginskis, grojantis klavišiniais instrumentais, saksofonininkas Arvydas Kazlauskas ir garsų menininkas Kristaps Krievs, taipogi pažįstamas sceniniu pseudonimu Dj Krii.

Programą „Didmiesčio sakmė“, kurią sudaro tiek kitų autorių darbai, tiek pačių atlikėjų improvizacinio pobūdžio kompozicijos, Urban Trio vadina „šiuolaikinės muzikos kelione po didmiesčio džiungles, kurioje netrūksta nei industrinių garsų, nei beprotiško gyvenimo tempo ir aštrių kontrastų, nei meditacinių garso audinių bei gamtos prieglobsčio paieškų“.

Programai vaizdinę dimensiją suteiks menininkės Ievos Naglinės realiame laike atliekamos vizualizacijos.

Saksofonininkas A. Kazlauskas klaipėdiečiams pažįstamas iš pasirodymų su Rygos saksofonų kvartetu. Latvijos J. Vytuolo muzikos akademijoje baigęs klasikinio saksofono studijas lietuvis liko joje dėstyti. Šiuo metu savo muzikinę karjerą labiau siejantis su Latvija Arvydas nemažai koncertuoja Lietuvoje bei užsienyje.

Programą „Didmiesčio sakmė“ jau esame atlikę, bet kiekvieną kartą ji lyg atnaujinama, papildoma naujais elementais, - teigia A. Kazlauskas.  „Kartu su trio koncertuoti tenka nedažnai dėl visų narių  užimtumo bei dėl to, kad tai nėra labai lengvai parduodama programa.“

Pasiilgusius šviežių įspūdžių kviečiame paklaidžioti didmiesčio džiunglėse!

Rima Šimonienė
Reklamos kuratorė
Klaipėdos koncertų salė
+370 46 257 517
[email protected]

Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05