2013.04.24 11:09 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Tarptautinė konferencija „Ekonomika ir vadyba – 2013” – kaip užtikrinti tvaraus verslo plėtrą

Jau aštuonioliktą kartą KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto organizuojamoje prestižinėje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Ekonomika ir vadyba – 2013“ savo mintimis bei idėjomis dalysis ne tik Amerikos, Azijos ir Europos universitetų mokslininkai, bet ir neeilinės asmenybės iš verslo pasaulio.

„Šiais metais vyksiančioje konferencijoje „Ekonomika ir vadyba – 2013“ (ICEM) ypatingas dėmesys yra skiriamas verslo ir akademinės bendruomenės narių bendradarbiavimo skatinimui ir tvaraus vystymo sprendimų paieškai. Džiaugiamės, jog konferencijoje dalyvauja verslo praktikai, kurie savo idėjomis ir žiniomis bei pasitelkę naująsias technologijas aktyviai prisideda prie pažangios visuomenės kūrimo“, – teigia konferencijos organizatorė, KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanė prof. dr. Edita Gimžauskienė.

Balandžio 25 d. konferencijos atidarymo renginio metu vyksiančioje interaktyvioje diskusijoje, kurios moderatorius Rytis Juozapavičius, verslo praktikai ir aukštųjų mokyklų atstovai gilinsis, koks yra verslo vaidmuo tvarioje visuomenėje; su kokiais iššūkiais yra susiduriama, veikiant nuolat kintančioje ir neapibrėžtoje technologinėje, ekonominėje ir socialinėje aplinkoje. Konferencijos dalyviai ieškos efektyvių sprendimų, kaip įveikti atsirandančias kliūtis, generuoti ekonominę naudą ir įgyti konkurencinį pranašumą.

Diskusijoje dalyvauja ACME atstovas Tomas Palšis, BOD Group vadovas Vidmantas Janulevičius, Kauno meras Andrius Kupčinskas, KTU jaunojo verslo vystymo skyriaus „Startup Space“ vadovas Justinas Katkus, KTU rektorius Petras Baršauskas. Pagrindinis konferencijos pranešėjas - svečias iš JAV, Verslo etikos apvalaus stalo instituto vykdantysis direktorius Dean Krehmeyer, kuris skaitys pranešimą „Verslas visuomenėje: veiksniai ir praktika, kuriantys tvarų verslą“.

Anot prof. dr. Editos Gimžauskienės, balandžio 25-26 dienomis Kaune vyksiančioje konferencijoje dalyviai turės galimybę išgirsti daugiau nei 100 pranešėjų, iš įvairių pasaulio šalių skaitomų pranešimų, susipažinti su naujausiomis verslo kūrimo bei plėtojimo tendencijomis ir ateities perspektyvomis. Ypatingo dėmesio tikimasi sulaukti ir specialiojoje, balandžio 26 d. vyksiančioje konferencijos dalyje, kur išskirtinį pranešimą tvaraus verslo vystymo tematika skaitys Olandijos Radboud universiteto Nijmegen verslo mokyklos profesorius Jan Jonker.

Apie konferenciją

„Ekonomika ir vadyba – 2013” – tai tarptautinė mokslinė konferencija, kurią jau 18 metų kartu su partneriniais universitetais iš Latvijos, Čekijos, Kaliningrado ir Estijos organizuoja KTU Ekonomikos ir vadybos fakultetas. Konferencijoje plėtojamas ir užtikrinamas techniškųjų universitetų verslo mokyklų bendradarbiavimas. Nuo 2009 m. ICEM tapo keliaujančiu renginiu, kiekvienais metais keičiančiu savo lokaciją. Šiais metais konferencija grįžta į Kauną.

Konferencijos atidarymo renginys vyks balandžio 25 d. 9.30 val. viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ Alfa salėje (K. Donelaičio g. 27, Kaunas). Specialioji dalis vyks balandžio 26 d. 10.00 val. KTU auloje (A. Mickevičiais g. 37, Kaunas). Daugiau informacijos apie konferenciją galite rasti http://www.icem.lt/en/plenary_session_185

Edita Gimžauskienė
Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanė
Kauno technologijos universitetas
8 698 43367
[email protected]

Rodyti: