2012.01.19 14:32 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Dovana Maps.lt bendruomenei – galimybė kurti savo žemėlapius

Vilnius, sausio 19 d. Populiarioji "Maps.lt" svetainė pasitinka naujuosius metus paruošusi dovaną: nuo šiol svetainės lankytojai galės nemokamai kurti savo žemėlapius. Ši galimybė atsirado sujungus debesyje veikiančios "Esri" programinės įrangos "Arcgis.com" resursus su "Maps.lt" detaliais ir tiksliais žemėlapiais.

Jau daugiau nei dešimtmetį "Maps.lt" svetainėje lankytojai ieško reikiamų adresų, maršrutų, įdomių vietų ir kitos naudingos informacijos. Dabar žengiamas dar vienas naujas didelis žingsnis – geografinį "Maps.lt" pagrindą žmonės gali naudoti patys kurdami žemėlapius.

Kiekvienas gali pasirinkti sau aktualią temą: ar tai asmeninio sklypo, ar kelionės su šeima, o gal - apylinkės įžymybių, gamtos ir istorinių paminklų, vaikystės prisiminimų, studijų draugų ir t.t. Belieka pasitelkti fantaziją. Kuriant žemėlapį, objektus galima žymėti tiek linijomis, tiek taškais, tiek plotu, įsikelti jau paruoštus duomenis, naudoti informaciją iš kitų žmonių sukurtų žemėlapių, kurti vienam ar kartu su bendraminčiais. Žemėlapį galima išsaugoti tik sau, dalintis ir publikuoti norimai draugų grupei, daryti matomą visiems, įterpti į savo asmeninę svetainę ar naršyti išmaniajame telefone.

"Pristatydami šią paslaugą, siekiame GIS technologijas padaryti kasdienio gyvenimo dalimi, prieinamas kiekvienam, besinaudojančiam kompiuteriu ir internetu. Tuo pačiu norime paskatinti GIS technologijų naudojimą mokyklose, lavinti visuomenės erdvinį aplinkos suvokimą, integruoti geografijos, IT, istorijos, pasaulio pažinimo, biologijos ir įvairių kitų dalykų žinias," sako "Maps.lt" produkto vadovas Arvydas Dotas.

Apsilankę arcgis.com svetainės galerijoje, naudotojai jau ras įvairių Lietuvoje ir pasaulyje sukurtų žemėlapių pavyzdžių, šablonų, duomenų. Netolimoje ateityje planuojame pristatyti specializuotų, debesyje veikiančių žemėlapių kūrimo sprendimų verslui.

Apie UAB "HNIT-BALTIC"

Pradėjusi veiklą 1993 m. UAB "HNIT-BALTIC" tapo GIS sprendimų lydere Baltijos šalyse. Įmonė yra įgaliotoji "Esri Inc." kompanijos atstovė, Cellular Expert™ telekomunikacinių tinklų belaidžio ryšio planavimo ir duomenų valdymo programinės įrangos kūrėja. Bendrovė diegia GIS sprendimus, pritaikytus įvairiems verslo ir valstybės sektoriams (aplinkosaugos, savivaldos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, transporto, prekybos ir kt.), ir įgyvendina visuomeninius GIS projektus ( "Maps.lt", "Pranešk apie skriaudžiamą gamtą" ir kt.).

"HNIT-BALTIC" paslaugomis naudojasi daugiau kaip 400 užsienio ir Lietuvos organizacijų. 2010 metais konsoliduotos pajamos iš veiklos sudarė 14 mln. Lt. "HNIT-BALTIC" Baltijos šalyse veikia per dukterines įmones "Envirotech" (Latvijoje) ir "AlphaGIS" (Estijoje), pasaulyje – tiesiogiai per savo 45 atstovų tinklą. www.hnit-baltic.lt, www.cellular-expert.com, www.maps.lt

***

Kontaktinis asmuo:

Jolanta Masionienė

Rinkodaros vadovė

HNIT-BALTIC, UAB

Tel.: +37052150575

[email protected]

Šį pranešimą per "BNS Spaudos centrą" paskelbė Jolanta Masionienė, HNIT-BALTIC, UAB.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako

Rodyti: