2011.10.25 10:45 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

LSDJS pranešimas: esame susirūpinę dėl Lietuvos jaunimo organizacijų požiūrio į ekstremizmą

Vilnius

2011 m. spalio 25 d.

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga (LSDJS) reiškia gilų susirūpinimą dėl Lietuvos jaunimo organizacijų požiūrio į ekstremizmą, kuris atsiskleidė š.m. spalio 21 d. vykusioje neeilinėje Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Asamblėjoje.

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga kartu su dar keliomis jaunimo organizacijomis inicijavo šią neeilinę Asamblėją ir pateikė svarstymui rezoliuciją, kuria tiek LiJOT, tiek Lietuvos jaunimo organizacijos buvo raginamos pasmerkti ir atsiriboti nuo bet kokios ekstremistinės veiklos ar iniciatyvų, kaip darančių žalą visuomenei ir galinčių turėti itin skaudžių pasekmių. Kad tai yra net labai realu, parodė šios vasaros tragiški įvykiai Norvegijoje, tiesiogiai turėję įtakos mūsų bičiuliams - jaunimo organizacijai.

Belieka apgailestauti, kad Jaunųjų konservatorių lygos ir Ateitininkų federacijos atstovams aktyviai raginant nepalaikyti šios rezoliucijos kaip "nereikšmingos", dauguma jaunimo organizacijų atstovų net nepritarė jos svarstymui.

"Tai yra šokas. Jaunimo organizacijos, kurios viešai deklaruoja pasisakančios už demokratines vertybes, dialogą ir prieš smurtą, paragintos kelių dešiniosios pakraipos jaunimo organizacijų atstovų, nutarė net nesvarstyti šios, mūsų nuomone, dabartiniais laikais itin aktualios rezoliucijos. Esame įsitikinę, kad ekstremistinė veikla turi būti smerkiama visada ir visur, o Lietuvos jaunimo organizacijų nenoras tai padaryti yra visiškai nesuprantamas ir įrodantis jų neįgalumą", - teigė jaunųjų socialdemokratų delegacijos LiJOT Asamblėjoje vadovas Julius Pagojus.

"Jeigu ši Asamblėja būtų vykusi ne Vilniuje, o Utojos saloje, požiūris ir atsakomybė būtų kitokia", - trumpai balsavimo rezultatus pakomentavo LSDJS Valdybos narys Darius Skusevičius.

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga nuoširdžiai tikisi, kad tiek LiJOT, tiek pačios jaunimo organizacijos supras, kokią milžininšką klaidą padarė šios Asamblėjos metu ir, kad šis balsavimas nereiškia tam tikrų Lietuvos jaunimo organizacijų postūmio propaguoti ekstremistinę veiklą.

Lietuvos socialemokratinio jaunimo sąjungos

Pirmininkas Juras Požela

Kontaktinis asmuo:

Evelina Butkutė

LSDP informacinio centro atstovė spaudai

Lietuvos socialdemokratų partija

Tel.: 865048830

[email protected]

Šį pranešimą per "BNS Spaudos centrą" paskelbė Evelina Butkutė, Lietuvos socialdemokratų partija.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05
2024.04.19 11:45
Užsienio naujienos 2024.04.19 11:45