2019.12.14 09:37 |Kategorija:  Cover news with delay

Valdantieji ketina visuomenei atverti Seimo vadovybės posėdžius

Vilnius, gruodžio 14 d. (BNS). Valdantieji ėmėsi iniciatyvos visuomenei atverti, kas vyksta per Seimo vadovybės posėdžius.

Seime kelią skinasi „valstiečių“ Ramūno Karbauskio, Arvydo Nekrošiaus ir Guodos Burokienės rengta statuto pataisa, kad Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžiai turi būti transliuojami Seimo interneto svetainėje.

Šis projektas registruotas lapkričio pradžioje, per mėnesį jis jau įveikė du balsavimus Seimo plenarinių posėdžių salėje, buvo apsvarstytas komitetų.

Liko paskutinis balsavimas dėl jo priėmimo.

Pagal projektą, Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės taip pat turėtų būti skelbiamos parlamento interneto svetainėje, saugomi tų posėdžių vaizdo ir garso įrašai.

Minėta iniciatyva valdantiesiems gimė, kai jiems nepavyko valdyboje priimti norimų sprendimų, pavyzdžiui, nepavyko užblokuoti Seimo vadovo Viktoro Pranckiečio komandiruotės į Armėniją.

Tuomet „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad Seimo valdyboje daugumą turi opozicija. Prie jos jis priskiria ir Seimo pirmininką V. Pranckietį.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Povilas Urbšys minėtas pataisas pavadino Seimo diskreditavimu.

„Sta­tu­to pa­tai­sos su­si­ju­sios su tuo, kad ga­li­ma to­liau tęs­ti tą dis­kre­di­ta­vi­mo kampaniją, šiuo at­ve­ju Sei­mo val­dy­bos. Tas at­vi­ru­mo prie­puo­lis, ku­ris yra apė­męs, yra tik prie­dan­ga tam, kad bū­tų už­slėp­tas tas no­ras bet ko­kia kai­na tar­si nu­plėš­ti kaž­ko­kią skrais­tę nuo val­dy­bos ir pa­ro­dy­ti – štai ko­kia ji yra“, – sakė politikas, šią savaitę Statuto pataisas svarstant plenariniame posėdyje.

„Aš tik­rai ne prieš vie­ši­ni­mą ir ne prieš skaid­ri­ni­mą, bet fak­tas yra tai, kad ei­li­nį kar­tą vėl ini­ci­juo­ja­mos įsta­ty­mo pa­tai­sos ne­su­si­ję su tuo“, – tvirtino J. Urbšys.

Šiuo metu valdybą sudaro aštuoni politikai: parlamento vadovas, šeši pavaduotojai ir opozicijos lyderis.

Ji svarsto Seimo darbo organizavimo, parlamentarų komandiruočių ir kelionių, kitus klausimus.

Autorius: Jūratė Skėrytė

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05
2024.04.19 11:45
Užsienio naujienos 2024.04.19 11:45