2019.12.02 13:25 |Kategorija:  Cover news with delay

Viceministrė: turės būti įvertinta Alytaus ugniagesių veikla dėl gaisro „Ekologistikoje“

Vilnius, gruodžio 2 d. (BNS). Vidaus reikalų viceministrė Beata Maliušicka sako, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) dėl gaisro Alytuje turės įvertinti šio miesto ugniagesių ir jų vadovų veiklą, taip pat turės būti įvertinti departamento vadovų veiksmai.

„PAGD vadovybė turės įvertinti Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų ir vadovų veiklą ne tik dėl gaisro gesinimo, bet ir pagrindinis, svarbiausias klausimas, kodėl prieš tai, iki gaisro, nebuvo imtasi visų priemonių, kad būtų tame objekte užtikrinta priešgaisrinė sauga“, – žurnalistams pirmadienį sakė viceministrė.

Ministerijoje sudarytai darbo grupei vadovavusi politikė taip pat pridūrė, kad spalį Alytuje degusi padangų perdirbimo gamykla „Ekologistika“ nebuvo įtraukta į pavojingų objektų sąrašą, joje nevykdyta priešgaisrinė priežiūra.

„Puikiai galite įsivaizduoti, kad kai atvažiavo ugniagesiai, kokią situaciją jie pamatė. Neturint nei stogo, nei konstrukcijų, nei sienų plano, neturint perplanavimo schemos, neturint išankstinio gaisro gesinimo plano, tai galiu įsivaizduoti, kad pirmomis valandomis žmonės aklai bandė suprasti, kas ten įvyko“, – teigė B. Maliušicka.

Pasak jos, PAGD vadovybė taip pat turės įvertinti gaisro gesinimo organizavimą, nes darbo grupei nėra aiški nei gaisro metu įkurtų operacijų centrų, nei štabo veikla.

„Nelabai aiški mums buvo funkcija operacijų centrų, taip pat štabo neaiškus funkcijų atlikimas (...) PAGD vadovybė turės dabar įvertinti, čia bus įvertinti pareigūnai, ir aš įsivaizduoju, kad bus pradėti tarnybiniai patikrinimai“, – teigė viceministrė.

Anot B. Maliušickos, turės būti įvertinti ir PAGD vadovybės veiksmai, kadangi ji neteikė tinkamos informacijos apie gaisrą Vidaus reikalų ministerijai, pati tinkamai neįsitraukė į vadovavimą gaisrui.

„Kai mes gausime išvadas ir rezultatus ikiteisminio tyrimo ir kai bus pradėti tarnybiniai patikrinimai, galėsime grįžti prie šitos temos, bet dabar, pagal autocisternų kiekį ir kitus kriterijus, pagal gaisro mastą ir sudėtingumą, mes manome, kad turėjo paskelbtas penktas PIN“, – teigė B. Maliušicka.

Ji taip pat tvirtino, kad gaisro pradžioje buvo iškviesta 11 autocisternų, o penktas pajėgų išsiuntimo numeris (PIN) skelbiamas tada, kai jų būna dešimt. Tokiu atveju į gaisro gesinimo valdymą įsitraukia ir PAGD vadovybė.

Anksčiau PAGD vadovai teigė, kad aukščiausia gaisro kategorija neturėjo būti paskelbta, nes pora autocisternų buvo rezervinės ir realiai gaisre nedalyvavo.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl spalį vykusio gaisro iki šiol paskelbta ekstremali situacija.

Autorius: Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05
2024.04.19 11:45
Užsienio naujienos 2024.04.19 11:45