2019.07.12 11:31 |Kategorija:  Cover news with delay

D. Grybauskaitės žinia: G. Nausėdai teks atsakomybė saugoti Konstituciją

Vilnius, liepos 12 d. (BNS). Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad naujajam šalies vadovui Gitanui Nausėdai teks didžiulė atsakomybės našta ne tik dėl valstybės saugumo, žmonių gerovės, bet ir dėl Konstitucijos saugojimo. 

„Noriu pasidžiaugti, kad mūsų valstybė sugeba demokratiškai, oriai, rinktis savo vadovus, kad juos gerbia. Žmonės sudeda lūkesčius, pasitikėjimą ir kad tai vyksta taikingai ir džiaugsmingai. Bet tai reiškia, kad naujajam prezidentui užgula didžiulė atsakomybės našta ir Konstitucija bus vienintelis kelrodis. Ir žmonių valia, aišku. Ir ta našta yra ne tik apie mūsų valstybės saugumą, apie žmonių gerovę, taip pat ir Konstitucijos apsauga nuo pasikėsinimo į ją “, – penktadienį Seime sakė D. Grybauskaitė. 

Ji pabrėžė, kad atsakomybės našta kiekvieną minutę lydės ir patį prezidentą, ir jo šeimą.

Tašėje vežiodavausi į užsienį kai kuriuos dokumentus, kurie saugumo situacijai pasikeitus, turėjo būti man po ranka. Tą turės daryti ir naujasis prezidentas, nes kiekvieną minutę, kur bebūtumėm – namuose ar užsienyje, esame ir būsime prezidentais, kurie atsako už valstybės ir mūsų žmonių saugumą išorinės agresijos atveju ar vidinio nesusipratimo ar sudėtingos problemos atveju“, – teigė prezidentė.

„Šeimai teks prisiimti tą pačią atsakomybę 24 valandas ir septynias dienas per savaitę. Išeiginių nebus. Atostogų nebus. Tai yra įpareigojimas ir pareiga prieš mūsų žmones. Už mūsų valstybę, už mūsų ateitį“, – pridūrė ji. 

Baigdama kalbą Seime, D. Grybauskaitė naujajam prezidentui linkėjo kantrybės, stiprybės ir žmonių palaikymo.

„Mes, prezidentai, atskaitingi tik mūsų žmonėms ir Konstitucijai, todėl labai linkiu visiems padėti vadovauti šaliai, nes tai ne vieno žmogaus atsakomybė, tai visų, kurie rinko šį prezidentą, atsakomybė, todėl visų žmonių pareiga bus padėti šiam prezidentui dirbti“, – sakė D. Grybauskaitė.  

Ji savo paskutinę kalbą einant pareigas sakė ekspromtu – iš anksto paruošto teksto nusprendė neskaityti. 

63-ejų D. Grybauskaitė šaliai vadovavo dvi kadencijas iš eilės nuo 2009-ųjų. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05