2019.04.16 00:21 |Kategorija:  Cover news with delay

Paryžiuje Dievo Motinos katedros pagrindinę dalį pavyko apsaugoti, sako ugniagesiai

Paryžius, balandžio 16 d. (AFP-BNS). Paryžiuje apie 400 ugniagesių pirmadienį vakare stengėsi numalšinti „sunkiai valdomas“ liepsnas, apėmusias garsiąją Švč. Dievo Motinos katedrą, bet pareigūnai nurodė, kad pagrindinę pastato dalį veikiausiai pavyko išgelbėti.

Į įvykio vietą suvažiavo dešimtys specialiųjų mašinų; didelio spaudimo vandens čiurkšlės buvo liejamos ant įgriuvusio stogo ir navų.

„Nesame tikri, ar galėsim apsaugoti nuo (ugnies) išplitimo į šiaurinį bokštą“, – žurnalistams sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Laurent'as Nunezas (Loranas Nunjesas), turėdamas omenyje du didžiuosius akmeninius bokštus, sudarančius šio gotikos šedevro pagrindinį fasadą.

„Jeigu tai sugrius, galit įsivaizduoti žalos mastą“, – pridūrė jis.

Vis dėlto Paryžiaus ugniagesių tarnybos vadovas vėliau pareiškė, kad pagrindinė katedros struktūra buvo išgelbėta.

„Galime manyti, kad Dievo Motinos katedros pagrindinė struktūra buvo išgelbėta ir apsaugota“, – įvykio vietoje susirinkusiems žurnalistams sakė Paryžiaus ugniagesių brigados viršininkas Jeanas-Claude'as Gallet (Žanas Klodas Galė). Jis pridūrė, kad du pagrindinius bokštus veikiausiai pavyko išgelbėti.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksčiau pirmadienį buvo pasiūlęs pamėginti pilti vandenį iš orlaivių.

„Liejant vandenį iš lėktuvo ant tokio tipo statinio gali sugriūti visas pastatas“, – per „Twitter“ parašė Prancūzijos civilinės saugos agentūra.

Paryžiaus merės pavaduotojas Emmanuelis Gregoire'as (Emanuelis Greguaras) sakė televizijai BFM, kad ugniagesiai įžengė į katedrą ir išnešė kai kuriuos iš jos neįkainojamų meno kūrinių.

Vis dėlto jiems teko atsitraukti, liepsnoms sparčiai išplitus ir apėmus stogą laikiusias medines gegnes.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad su liepsnomis kovoja 400 ugniagesių.

   

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00