2017.08.19 12:53 |Kategorija:  Cover news with delay

Jungtinėse Valstijose per vieną naktį pašauti 6 policininkai, vienas jų mirė (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas

Vašingtonas, rugpjūčio 19 d. (AFP-BNS). Floridos ir Pensilvanijos valstijose per vieną naktį buvo pašauti šeši policininkai, vienas iš jų mirtinai, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksti šeštadienį per „Twitter“ pareiškė užuojautą dėl pareigūno žūties.

Vienas iš šių incidentų įvyko Floridos valstijos Kisimio mieste, esančiame netoli „Walt Disney World Resort“ ir kitų pramogų parkų. Buvo nušautas policininkas Matthew Baxteris (Metjus Baksteris), o seržanto Samo Howardo (Semo Hauardo) „būklė kritinė, prognozės neatrodo geros“, per spaudos konferenciją ankstyvą šeštadienį sakė Kisimio policijos viršininkas Jeffas O'Dellas (Džefas O'Delas).

Pasak jo, pareigūnai apie 21 val. 30 min. (4 val. 30 min. Lietuvos laiku) penktadienį pranešė tikrinantys įtartinus asmenis Kisimio miesto rajone, žinomame kaip aktyvus narkotikų prekybos centras. Penkios minutės po šio pranešimo tarnyboms buvo pranešta apie pašautus policininkus.

Į įvykio vietą atvykusi greitoji pagalba, pareigūnus rado gatvėje „sunkiai sužeistus“, – sakė J.O'Dellas.

„Mano mintys ir maldos su @KissimmeePolice ir jų šeimomis. Mes su jumis!“, – tviteryje šeštadienį rašė D.Trumpas, neretai demonstruojantis tvirtą palaikymą JAV teisėsaugai.

Tuo metu šiauriniame Floridos mieste Džeksonvilije, policijos pareigūnai, reagavę į skambutį dėl mėginimo nusižudyti, vėlyvą penktadienį, susidūrė su įtariamuoju, ginkluotu galingu šautuvu, per spaudos konferenciją sakė Džeksonvilio policijos viršininkas Mike'as Bruno (Maikas Brunas).

Kilus susišaudymui buvo sužeisti du pareigūnai. Vienam pataikyta į abi rankas, kitam – į pilvą, o įtariamasis buvo nušautas, sakė M.Bruno.

Be to, vėlai penktadienį buvo pašauti du Pensilvanijos valstijos policininkai, praneša tarnybos.

„Du valstijos policininkai pašauti, įtariamasis miręs, – naujienų tarnybai „ABC News“ sakė Pensilvanijos valstijos policijos atstovė. – Šiuo metu neskelbsime daugiau informacijos.“

Manoma, kad abu sužeisti policininkai išgyvens, sakė ABC, informuodama apie šaudymą Ferčanso miestelyje, esančiame maždaug už 97 km į pietus nuo Pitsbergo.

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.