2017.06.19 19:19 |Kategorija:  Cover news with delay

Paryžiuje į policijos mašiną rėžėsi automobilis ir užsiliepsnojo, ginkluotas vairuotojas negyvas

Paryžius, birželio 19 d. (AFP-AP-BNS). Paryžiuje Eliziejaus laukuose pirmadienį automobilis rėžėsi į policijos mašiną, sprogo ir užsidegė, pranešė policija ir tyrėjai, dar nurodę, kad vairuotojas buvo ginkluotas ir kad per sprogimą jis žuvo.

Pasak policijos, tai buvo 31-erių Paryžiaus priemiesčio Aržentilio gyventojas, žinomas kaip linkęs į ekstremizmą asmuo.

Iš pradžių buvo pranešimų, kad automobilio vairuotojas „rimtai sužeistas“, vėliau – kad jis gali būti negyvas. Dar vėliau Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerard'as Collombas (Žeraras Kolonas) patvirtino, kad užpuolikas negyvas ir kad tai buvo „tyčinė ataka“.

Jis pažymėjo, kad šis išpuolis rodo, jog pavojaus grėsmė tebėra didelė ir teisino nepaprastąją padėtį, kuri buvo įvesta po islamistų išpuolio Paryžiuje  2015-ųjų lapkritį.

G.Colombas žadėjo trečiadienį pateikti ministrų kabinetui naujo saugumo įstatymo projektą dėl nepaprastosios padėties pratęsimo nuo liepos 15 iki lapkričio 1 dienos.

Policija nurodė, kad užpuoliko automobilyje rastas kalašnikovo automatas, pistoletų, dujinių balionų.

„Šiandien apie 15 val. 40 min. policijos būrys važiavo Eliziejaus laukų prospektu; „Renault Megane“ aplenkė jį iš dešinės ir rėžėsi į policijos kortežo priekinį furgoną“, – anksčiau sakė policijos atstovė.

„Automobilis „Renault Megane“ užsidegė. Policija užtvėrė gatvę. Nei pareigūnai, nei turistai nenukentėjo, – sakė ji. – Asmuo regis yra negyvas. Pradėtas tyrimas. Regis jis buvo ginkluotas“.

Laikraščio „Liberation“ žurnalistas Ericas Favereau (Erikas Favero), važiavęs motoroleriu paskui žandarus, sakė matęs, kaip vienas automobilis blokuoja kortežui kelią, pasigirsta sprogimas.

Pasak E.Favereau, žandarai išdaužė liepsnojančio automobilio langą ir ištraukė jame buvusį žmogų. Kiti žandarai putomis gesino liepsnas.

Tas vyras vėliau matytas gulintis ant pilvo, vilkinis baltus marškinius ir tamsius šortus.

Du policijos pareigūnai sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad rastas ginklas pas vairuotoją, kuris po sprogimo buvo smarkiai apdegęs.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Pierre-Henry Brandet (Pjeras Anri Brandė) sakė, kad įvykio vietą tikrina išminuotojai.

Prancūzijos antiteroristinių bylų prokuroras pradėjo tyrimą dėl policijos automobilio taranavimo Eliziejaus laukų prospekte.

Pasak pareigūnų, incidentas įvyko Eliziejaus laukų parduotuvių rajone. Per incidentą, kuris įvyko maždaug 15 val. 40 min. vietos laiku, vairuotojas „tyčia“ automobiliu rėžėsi į policijos furgoną Eliziejaus laukų žiede, vos už 230 metrų nuo prezidentūros, pranešė televizija BFM.

„Vairuotojas tyčia taranavo žandarų furgoną“, – sakė šaltiniai policijoje, kuriuos citavo BFM, užpuoliko motyvas nežinomas, žmonės nenukentėjo.

Anksčiau policija buvo pranešusi, kad minėto automobilio vairuotojas yra „ant žemės, be sąmonės“, taip pat ragino žmones laikytis atokiau.

Šiame pasaulinio garso prospekte, pamėgtame turistų, prieš porą mėnesių buvo nušautas policininkas, likus trims dienoms iki Prancūzijos prezidento rinkimų rato. Tada prie žuvusio užpuoliko Karimo Cheurfi (Karimo Šerfi) buvo rastas „Islamo valstybę“ garbinantis raštas. Vėliau jo automobilyje rasta kitų ginklų.

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, kovo 29

2024.03.29 15:55
Užsienio naujienos 2024.03.29 15:55
2024.03.29 15:46
Užsienio naujienos 2024.03.29 15:46
2024.03.29 11:32
Užsienio naujienos 2024.03.29 11:32
2024.03.29 10:30
Užsienio naujienos 2024.03.29 10:30