2017.03.20 19:24 |Kategorija:  Cover news with delay

S.Skvernelis: valdančioji koalicija dirba toliau, socialdemokratai rems urėdijų pertvarką (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, kovo 20 d. (BNS). Valdančioji „valstiečių“ ir socialdemokratų koalicija dirba toliau ir sieks sklandžiau bendradarbiauti, po koordinacinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, abiejų partijų atstovai sutarė dėl paramos miškų urėdijų reformai, tačiau ne jos turiniui - dėl jo abi partijos dar žada derėtis vėliau.

„Darbas vyksta toliau, aptarta, kaip galima sklandžiau bendradarbiauti. Manau, kad galime konstatuoti, kad koalicija toliau dirba ir priiminės tuos sprendimus, kuriuos reikia“, - pirmadienio vakarą po abiejų partijų koordinacinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė S.Skvenrelis.

„Mes urėdijų reformą remiame, bet mes turime diskutuoti dėl turinio.(...) Pateiksime savo pasiūlymus, pastabas ir kartu susėdę aiškiai pasakysime, kam pritariame“, - kalbėjo socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Vyriausybės vadovas antrino, kad sutarta dėl pirmojo žingsnio, jog reikia paremti miškų urėdijų pertvarkos įstatymą, „kad būtų galima pradėti vykdyti pačią reformą“.

Anot S.Skvernelio, pirmadienį taip pat sutarta, jog socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai parems visas trišalėje taryboje suderintas Darbo kodekso pataisas, o jokie papildomi registruoti siūlymai ir pataisos Seime nebus svarstomi.

Socialdemokratai: koalicija negali būti pagrįsta diktatu

Jau po koordinacinės tarybos posėdžio socialdemokratai išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžė, jog „koalicija negali būti pagrįsta diktatu, tikintis, kad vieni partneriai besąlygiškai priims ir puls įgyvendinti visus vieno iš partnerių siūlymus“. Socialdemokratai teigia nesvarstantys nutraukti koalicijos sutarties, tačiau primena „valstiečiams“, jog atsakomybę prisiėmė vienodai abi valdžioje esančios partijos.

S.Skvernelis savo ruožtu teigė po pokalbio su partneriais esąs kiek ramesnis. Pirmadienio rytą jis pažėrė kritikos koalicijos partneriams socialdemokratams, teigdamas, jog Ministrų kabinetui tenka dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis.

„Labai aiškiai reikia žinoti, kokiom sąlygom dirbam. Mes šiandien kalbėjom, kad nebūtų Seimo posėdyje tokių siurprizų, tu turi prognozuoti ir ruoštis“, - penktadienio vakarą kalbėjo S.Skvernelis.

Pastaruoju metu konfliktas tarp valdančiųjų paaštrėjo dėl urėdijų pertvarkos, svarstant ją Seime projekto nepalaikė nė vienas socialdemokratas.

Premjeras S.Skvernelis pirmadienį sakė, kad kol kas koalicijos sutartis yra galiojanti, tačiau jei su socialdemokratais nebus rasta sutarimo dėl esminių klausimų, gali būti svarstomas jungimasis ir su opozicinėmis frakcijomis. Tuo metu socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius atkirto, kad „valstiečiai“ taip pat nesilaiko iš anksto derintų susitarimų, o kai kuriuos premjero priekaištus socialdemokratams pavadino populistiniais.

Valdančiąją koaliciją sudaranti „valstiečių“ frakcija turi 56 balsus parlamente (neskaičiuojant frakcijai nepriklausančio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio), koalicijos partneriai socialdemokratai turi 19 atstovų Seime. Opoziciniai konservatoriai – 31 nario frakciją.

Po Seimo rinkimų praėjusių metų rudenį „valstiečiai“ buvo pareiškę, kad dėl valdančiosios koalicijos norėtų derėtis ir su socialdemokratais, ir su konservatoriais. Tačiau po konsultacijų dėl valdžios rankomis galiausiai sukirto valstiečiai ir socialdemokratai. Konservatoriai pasiskelbė opozicija.

Autorė: Jūratė Damulytė

[email protected], +370 5 205 8514 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00
2024.03.28 14:35
Lietuvos politika 2024.03.28 14:35
2024.03.28 13:55
Užsienio naujienos 2024.03.28 13:55