2016.12.06 16:46 |Kategorija:  Cover news with delay

Merkel pradeda kovą dėl perrinkimo griežtu perspėjimu dėl imigracijos

Esenas, Vokietija, gruodžio 6 d. (AFP-BNS). Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį peikė populistus, mėginančius išnaudoti visuomenės susirūpinimą dėl pabėgėlių antplūdžio, bet taip pat pabrėžė atvykėlių integracijos būtinybę, pradedama kampaniją dėl savo perrinkimo.

Pristatydama savo strategiją, kaip bus mėginama atremti populizmo bangą, apėmusią kai kurias svarbias Berlyno sąjungininkes užsienyje, A.Merkel žadėjo, kad praeitų metų rekordinis pabėgėlių antplūdis nebepasikartos.

Ji pabrėžė, kad Vokietija turi teisę tikėtis, jog atvykėliai integruosis. Be kita ko, ji pabrėžė, kad musulmonų moterys turi atsisakyti visą veidą dengiančių šydų – hidžabų.

„Visą veidą dengiantys šydai turi būti uždrausti, kur tai teisiškai įmanomą“, – A.Merkel sakė per savo centro dešiniosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) metinį suvažiavimą.

Ateinančiais metais vyksiantys rinkimai „nebus pasivaikščiojimas parke“, nes Vokietija yra smarkiai poliarizuota, pažymėjo lyderė. Vis dėlto ji pridūrė, kad visuomenė „lengvus atsakymus tebevertina skeptiškai“.

„Lengvi atsakymai retai atneša pažangą mūsų šaliai“, – sakė A.Merkel, aiškiai turėdama omenyje neseniai išpopuliarėjusį antiislamišką populistinį judėjimą „Alternatyva Vokietijai“ (AfD). Kanclerė anksčiau kritikavo šią grupę, kad ji nesiūlo jokių sprendinių savo akcentuojamoms problemoms.

Jau 11 metų Vokietijai vadovaujanti A.Merkel praeitą mėnesį patvirtino sieksianti ketvirtosios kadencijos, bet pripažino, kad ateinantys rinkimai jai bus „sunkesni“ negu visi kiti.

Taip pat keliama klausimų, ar 62 metų lyderė gali pasiūlyti kokių nors naujų idėjų pasauliui, supurtytame Didžiosios Britanijos apsisprendimo pasitraukti iš Europos Sąjungos, netikėtos Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalės JAV prezidento rinkimuose ir Italijos premjero Matteo Renzi (Matėjo Rencio) atsistatydinimo po triuškinamo pralaimėjimo per referendumą, kuriame triumfavo populistai.

CDU patyrė skaudžių pralaimėjimų per penkerius vėliausius žemių valdžios rinkimus. Rinkėjai nubaudė A.Merkel už jos liberalią pabėgėlių politiką, kai nuo 2015 metų pradžios Vokietiją užplūdo daugiau kaip milijonas prieglobsčio prašančių žmonių.

Savo kalboje A.Merkel iškart ėmėsi šios neparankios temos ir pažadėjo, kad „padėtis, tokia kaip 2015-ųjų vasarą, neturi pasikartoti“.

Ji taip pat pabrėžė, kad kiekvienas prašymas suteikti prieglobstį bus nuodugniai svarstomas ir kad „ne visi galės pasilikti“ Vokietijoje.

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05