2016.09.29 13:52 |Kategorija:  Cover news with delay

Kreipdamasis į prokurorus K.Komskis kišasi į tyrimą, mano parlamentarai

Vilnius, rugsėjo 29 d. (BNS). Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis, kreipęsis į prokurorus su prašymu perimti ikiteisminį tyrimą dėl jo brolio nušauto pasieniečių šuns, kišasi į tyrimą ir daro spaudimą teisėsaugai, mano BNS kalbinti parlamentarai.

Pasak Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, toks parlamento vicepirmininko elgesys yra neapdairus.

„Manau, kad tikrai Seimo vicepirmininkas pasielgė neapdairiai ir jis tikrai neturėtų kištis į šio klausimo sprendimą, – BNS ketvirtadienį sakė L.Graužinienė. – Juo labiau, kad kalba eina apie jo brolį. Kai su Seimo nariu pačiu asmeniškai nėra susiję, tai tikrai yra keistas prašymas.“

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas taip pat kritikavo K.Komskio pareiškimą, kuris, G.Kirkilo, vertinimu, panašus į spaudimą teisėsaugai.

„Prokuratūra ir taip jau tiria šį įvykį. Tai Seimo nario toks kreipimasis į prokuratūrą traktuotinas kaip spaudimas teisėsaugai, ko daryti tikrai nedera. Juo labiau, kai įvykis susijęs su artimu gimine. Manau, kad šį pareiškimą turėtų įvertinti Seimo etikos ir procedūrų komisija“, - BNS sakė G.Kirkilas.

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius teigė,  jog konservatorių frakcija svarstys, ar kreiptis į Seimo etikos sargus dėl šio K.Komskio pareiškimo.

„Aš manau, kad Seimo narys, ir ypač užimantis Seimo pirmininkės pavaduotojo pareigas, turi visiškai nusišalinti nuo brolio bylos svarstymo ir juo labaiu nenurodinėti, kas ir kur turėtų šį tyrimą atlikti. Tai yra spaudimas teisėsaugai. Seimo nario mandatas negali būti naudojamas pagal paskirį, mandato paskirtis - rūpintis visais piliečiais, o ne savo broliu, kuris įtariamas padaręs nusikaltimą ar nusižengimą“, - sakė A.Kubilius.

K.Komskis ketvirtadienį pranešė norintis, kad ikiteisminį tyrimą dėl jo brolio nušauto Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) šuns perimtų Generalinė prokuratūra.

„Šiuo metu ikiteisminį tyrimą atlieka pati Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nors jos pareigūnai yra ir to paties įvykio dalyviai. Ar toks tyrimas gali būti objektyvus? Juo labiau, kad esama galimų ir VSAT pareigūnų pažeidimų ir paties incidento, ir tyrimo metu. Manau, kad išankstinės VSAT pareigūnų nuomonės, kurios buvo paskelbtos ir vis dar skelbiamos viešoje erdvėje, ko neturėtų būti, kenkia tyrimui ir tiesos nustatymui,“ – pranešime teigia K.Komskis.

BNS jis sakė nenorintis, kad istorija būtų eskaluojama ir į prokurorus kreipęsis, kad nebūtų siejamas su įvykiu.

„Aš būtent pasakiau antrą pusę ir paprašiau, kad visa tai tirtų Generalinė prokuratūra. Tikrai nesikišau ir nesikišiu į tyrimus, net nebendrauju su broliu, nežinau, ar paleido jį“, – kalbėjo Seimo narys.

Paklaustas, ar nemano, kad pats turėtų atsiriboti nuo šios istorijos, Seimo vicepirmininkas teigė tai ir darąs.

„Aš būtent ir atsiriboju ir noriu, kad būtų ne eskaluojama, o būtų tiriama ir nesietų manęs su šituo įvykiu. Tą ir darau“, – kalbėjo parlamentaras.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad gavus K.Komskio prašymą, jis bus įprasta tvarka išnagrinėtas ir nuspręsta, ar yra pagrindo į jį atsižvelgti.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovusiam Arvydui Komskiui trečiadienį pareikšti įtarimai dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Sulaikytasis yra Seimo vicepirmininko K.Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Kaip pranešė VSAT, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos politikų brolis 56-erių A.Komskis pasieniečių kinologų šunį Ramzį nušovė antradienio dieną, pareigūnams vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

[email protected], +370 5 239 64 16 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, balandžio 18

2024.04.18 19:30
Įvairenybės, kultūra 2024.04.18 19:30
2024.04.18 16:49
Įvairenybės, kultūra 2024.04.18 16:49
2024.04.18 16:45
Įvairenybės, kultūra 2024.04.18 16:45
2024.04.18 14:42
Užsienio naujienos 2024.04.18 14:42
2024.04.18 14:10
Užsienio naujienos 2024.04.18 14:10
2024.04.18 11:28
Lietuvos politika 2024.04.18 11:28