2016.06.26 17:22 |Kategorija:  Cover news with delay

Prancūzija ir Vokietija turėtų perimti vadovavimą po „Brexit“, sako Hollande'as (papildytas)

papildytas pranešimas

Den le Plasas, Prancūzija, birželio 26 d. (AFP-BNS). Prancūzija ir Vokietija turėtų „perimti iniciatyvą“ po to, kai Britanijos rinkėjai nusprendė, jog jų šalis turėtų pasitraukti iš Europos Sąjungos, sekmadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas).

„Draugiška šalis, šalis sąjungininkė, su kuria mus sieja daug ryšių, nusprendė tiesiog palikti mūsų sąjungą – Europos Sąjungą, kurią laikėme nesugriaunama ir nepanaikinama“, – F.Hollande'as sakė per nacių vykdytų žudynių viename Prancūzijos vidurio miestelyje metinių minėjimą.

„Dabar Prancūzijos ir Vokietijos pareiga imtis iniciatyvos, nes esame pademonstravę, jog iš sielvarto, siaubo ir karo (mūsų šalys) sugebėjo sukurti stiprią draugystę“, – pabrėžė F.Hollande'as, turėdamas omenyje abiejų šalių suartėjimą po karo, tapusio ES įkūrimo pagrindu.

„Jeigu esame atsiskyrę, tai kyla rizika, kad galime būti susiskaldę, pasidaliję ir besivaidantys“, - perspėjo F.Hollande'as.

Bet „jeigu esame kartu, mes galime ne tik laimėti taiką, bet taip pat šios puikios sąjungos, vadinamos Europa, piliečių pagarbą“.

Šias mintis F.Hollande'as išsakė kalbėdamas per ceremoniją, kurios metu buvo inauguruotas memorialas Den le Plase, „kankinių kaimelyje“ vidurio rytų Prancūzijoje, kuriame nacistų pajėgos 1944 metų birželį sudegino namus ir nužudė 27 jo gyventojus.

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.