2016.05.16 13:16 |Kategorija:  Cover news with delay

Kauno infekcinėje ligoninėje mirė karys šauktinis (dar papildytas)

papildymai visame tekste

Rukla, gegužės 16 d. (BNS). Pirmadienio rytą Kauno infekcinėje ligoninėje mirė nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pirminiais duomenimis, 21 metų jaunesnysis eilinis Martynas Jurkus mirė nuo ūmaus infekcinio susirgimo.

„Yra žaibinė forma, bet neaišku, ar tai yra sepsis, ar kažkokia kita liga“, – žurnalistams sakė Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos vadė pulkininkė leitenantė Jolita Siesartienė.

„Imamasi visų priemonių, kad infekcija neplistų“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Reiškiame gilią užuojautą šeimos nariams, informavome tėvus, jie atvyks į dalinį“, – kalbėjo ministras.

Karys dėl aukštos temperatūros ir pykinimo sekmadienį per pietus kreipėsi į Ruklos pirminės karių sveikatos priežiūros centro medikus. Suteikus būtinąją pirmąją medicinos pagalbą karys nuvežtas į Jonavos ligoninę, vėliau į Kauno klinikas ir Kauno infekcinę ligoninę.

Karys tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo šių metų balandžio 4 dieną ir tarnavo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje. Pastaruoju metu karys nusiskundimų sveikata neturėjo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įvykio aplinkybių.

Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko vadas pulkininkas leitenantas Aleksiejus Gaiževskis susisiekė su kario artimaisiais ir išreiškė užuojautą dėl sūnaus netekties.

„Jo sveikatos grupė buvo aukščiausio lygio – A grupė. Tarnyboje karys buvo traktuojamas tik labai gerai ar puikiai, intensyviai dalyvavo visuose mokymuose“, – kalbėjo A.Gaiževskis.

Pasak jo, galimybė, kad karys apsinuodijo maistu, mažai tikėtina, nes kiti kariai blogai nesijautė.

„Gavę informaciją apklausėme visus mokomojo pulko karius, ypač jo skyrių ir būrį, ir absoliučiai daugiau nė vienas karys neturėjo jokių nusiskundimų“, – kalbėjo pulko vadas.

Imtasi profilaktinių priemonių: dezinfekuojamos patalpos, kuriose karys gyveno, siekiant užtikrinti kitų karių saugumą.

[email protected], +370 5 239 64 16 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00