2015.05.30 15:00 |Kategorija:  Cover news with delay

Dėl Darbo partijos pirmininko posto varžosi V.Mazuronis ir A.Paulauskas (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas

Kėdainiai, gegužės 30 d. (BNS). Dėl partijos pirmininko posto besivaržantis europarlamentaras Valentinas Mazuronis sako, kad partija šiandien turi du pasirinkimus - politinės mirties arba politinės pergalės.

„Šiandien mes turime du pasirinkimus - politinės mirties arba politinės pergalės pasirinkimą“, - partiečiams Kėdainiuose per rinkiminį suvažiavimą sakė V.Mazuronis.

Jo teigimu, Darbo partija turi suprasti ir susitarti, kad pagrindinis jos tikslas ir atskaitos taškas yra 2016 metų Seimo rinkimai. Pasak politiko, „darbiečiai“ po šių rinkimų gali ir privalo tapti stipriausia politine jėga Lietuvoje.

„Ir taškas“, - pridūrė politikas.

V.Mazuronis tvirtino, kad norint pasiekti šį tikslą „darbiečiai“ privalo suburti stiprią ir darniai dirbančią komandą, viešai rodyti partijos pastangas dirbti, radikaliai pakeisti situaciją siekiant konkrečių, ryžtingų sprendimų, realių rezultatų, parengti planą, kaip ir per kiek laiko partija „pakeis Lietuvą“.

Jo varžovas partijos pirmininko rinkimuose Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas teigė norintis partijoje daugiau komandinio darbo.

„Partijoje negali būti šeimininkų ir negali būti viską žinančiųjų. Tada partija tampa akcine bendrove arba sekta. Man asmeniškai imponuoja komandinis žaidimas ir aš atiduodu pirmenybę tokiems principams kaip solidarumas, kompetencija, sąžiningumas, svarbiausia, noras aukotis dėl viešojo intereso“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Anot jo, kai kada partija primena „laisvalaikio leidimo klubą, kuriame nevyksta politinių diskusijų“.

A.Paulauskas sakė, kad Darbo partija turi didžiulį potencialą ir gali būti viena svarbiausių žaidėjų politinėje arenoje.

„Bet reikia išlaisvinti žmones, reikia sudaryti galimybę jiems reikšti savo mintis. Posakį, kad už iniciatyvą baudžiama, reikia pakeisti, jog nesant iniciatyvai yra baudžiama“, - kalbėjo Seimo narys.

Šiai dienai, pasak jo, Darbo partija turi viešinti „ne vieną ir ne du žmones“, o visą komandą.

„Turime demonstruoti vienybę. Po vieną vargu ar išplauksim“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Seimo nariai Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys, Mečislovas Zasčiurinskas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, europarlamentaras ir partijos įkūrėjas, garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas atsiėmė savo kandidatūras ir rinkimuose parėmė prieš mėnesį partijos nariu tapusį V.Mazuronį. Jam paramą pareiškė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Kandidatavimo atsisakęs Seimo narys Saulius Bucevičius jokio kandidato neparėmė ir ragino nebalsuoti už V.Mazuronį.

Rinkimuose atsisakę dalyvauti laikinasis Darbo partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas, parlamentarai Vydas Gedvilas ir Audronė Pitrėnienė, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, buvęs Seimo narys ir savivaldos politikas Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė neparėmė jokio kandidato.

Kovą partijos pirmininko postą paliko Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, prisiimdama asmeninę atsakomybę už partijai nesėkmingus savivaldos rinkimus.

Darbo partija įkurta 2003 metų spalį. Šiuo metu Seime ji turi 29 atstovus.

[email protected], +370 5 205 85 10 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05