2020.10.01 15:44 |Kategorija:  Cover news
ES nuotr.

G. Nausėda tikisi, kad ES vadovai sutars dėl sankcijų Baltarusijos režimui

Vilnius, spalio 1 d. (BNS). Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako tikįs, kad į Europos Sąjungos viršūnių susitikimą ketvirtadienį susirinkę lyderiai susitars dėl sankcijų Aliaksandro Lukašenkos režimui Baltarusijoje. 

„Tikiuosi, kad šiandien mes rasime principinį sprendimą dėl sankcijų Baltarusijos režimui“, – Briuselyje kalbėjo šalies vadovas.

„A. Lukašenkos režimas nėra pasiruošęs bendradarbiauti ir rasti būdų, kaip atkurti dialogą su visuomene. Dėl to ES turi daryti kur kas daugiau nei padarė anksčiau“, – sakė G. Nausėda.

„Nuo rugpjūčio 19 dienos vykusio Europos Vadovų Tarybos susitikimo praėjo pusantro mėnesio, tačiau kol kas mes dar neturime sankcijų sąrašo“, – pridūrė jis.

Lietuvos prezidentas taip pat pabrėžė, kad ES turi svarstyti labiau atverti savo rinką Baltarusijai, iš valdžios pasitraukus A. Lukašenkai. 

„Baltarusijos visuomenei mes turime užtikrinti, kad esame pasiruošę būti su jais, palengvinti Baltarusijos ekonomiką ir duoti efektyvesnį priėmimą prie Europos rinkos, pagerinti priėmimą prie finansinių resursų ir pratęsti bevizį režimą Baltarusijos piliečiams“, – teigė šalies vadovas.

Jis teigė, kad tai galima padaryti tik Baltarusijoje atkūrus demokratinę sistemą ir užtikrinus, kad visuomenė yra laisva. 

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad nei Rusija, nei kitos šalys neturėtų kištis į vidines Baltarusijos problemas.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00