2020.02.27 11:52 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ nekeičia planų dėl rungtynių su Milano klubu: žais pilnoje arenoje (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas

Kaunas, vasario 27 d. (BNS). Penktadienį Kaune numatytos Eurolygos krepšinio rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ vyks pilnoje arenoje, nusprendė klubas. 

Rungtynes nukelti arba žaisti tuščioje arenoje rekomendavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), motyvuodama naujojo koronaviruso grėsme.

„Žaisime su fanais, nesvarstome galimybės žaisti be fanų. Imsimės visų apsisaugojimo priemonių, kokių tik įmanoma imtis“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių situacijų operacijų centras trečiadienio vakarą kreipėsi į Kauno „Žalgirį“, rekomenduodamas atidėti penktadienį Kaune numatytas Eurolygos krepšinio rungtynes su Milano „AX Armani“ arba jas žaisti be žiūrovų.

Pasak P. Motiejūno, abu šie variantai pasirodė negalimi arba nepriimtini.

„Kreipėmės į Eurolygą, gavome atsakymą, kad nukelti rungtynių yra neįmanoma. Kitas variantas buvo žaisti be fanų. Mes galvojame, kad klubas egzistuoja dėl fanų, gyvuoja dėl fanų, rungtynės vyksta dėl jų ir jų palaikymas mums yra be galo svarbus“, – kalbėjo krepšinio klubo direktorius.

Tvyrant nerimui dėl Italijoje plintančio koronaviruso, „Žalgirio“ krepšinio klubas trečiadienį paragino Milano „AX Armani“ komandos gerbėjus nevykti į penktadienį vyksiančias Eurolygos rungtynes.

Nevykti į rungtynes taip pat paraginti žmonės, kurie pastaruoju metu lankėsi Kinijoje ar Šiaurės Italijos regionuose.

P. Motiejūno teigimu, dauguma italų komandos gerbėjų nusprendė nevykti, todėl „arba jų iš viso nebus, arba jų bus labai nedaug“.

„Po vakar pranešimo klubas informavo, kad visi fanai, kurie turėjo skristi su jais, atsisakė skristi ir neskris dėl situacijos, kad nesukeltų problemų mums čionai Lietuvoje, pavieniai fanai, kurie pirko bilietus, kai kurie kreipėsi į mus“, – sakė jis.

Planuojama, kad į Lietuvą atvyks ne daugiau dešimties italų.

P. Motiejūnas teigė, kad ir lietuviai sirgaliai turi galimybę grąžinti bilietus, tačiau kol kas dėl to kreipėsi vienetai, o arenoje bus imamasi visų saugumo priemonių.

„Bus papildomos pajėgos, kad valytume rankenas, visus turėklus, kur liečiasi fanai atėję, kad būtų užtikrinta švara ir dezinfekcija vyktų daug dažniau. Prie pagrindinių įėjimų bus padėtos dezinfekcinės priemonės, kurių reikia rankoms valyti. (...) Prie įėjimų kontroliuosime ateinančius, tikimės sąmoningumo žmonių, kad sergantys, kurie jaučia, kad gali kelti grėsmę neis patys, o mes pasiliekame teisę, jeigu žmogus negaluoja, jo neleisti į areną“, – apie planuojamas saugumo priemones kalbėjo P. Motiejūnas.

„Bendradarbiaujame su SAM, stebime pasaulio organizacijų medicinos, ką jos rekomenduoja, o kaip bus, taip bus“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto P. Motiejūnas pripažino, kad ateinančių asmenų stebėjimas veiks tik tuo atveju, jeigu jie akivaizdžiai sirgs.

„Neįsivaizduoju – čiaudulys, kosėjimas, matysit ant žmogaus kuris serga. Bet kaip ir su medikais kalbame – tie simptomai gali pasireikšti daug vėliau, o žmogus bacilą jau gali nešioti ir nereikia prisigalvoti ir gal neiname į tas smulkmenas“, – kalbėjo jis.

SAM Ekstremalių situacijų operacijų centras nurodo teikiantis rekomendacijas išvengti masiško žmonių susibūrimo vienoje vietoje, atsižvelgdamas į tai, kad Europoje, ypač Italijoje, sparčiai didėja naujojo koronaviruso sukeliamos užkrečiamosios ligos atvejų.

„Vienareikšmiškai – jei virusas būtų įvežtas Lietuvą ir išplistų arenoje, talpinančioje daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų, COVID-19 protrūkį suvaldyti būtų itin sunku“, – pažymima SAM rašte. 

Teigiama, jog „Europa šiuo metu yra ant kritinės COVID-19 plitimo ribos“.

P. Motiejūnas patvirtino, kad visi bilietai į rungtynes yra parduoti jau prieš tris savaites, todėl laukiama apie 15 tūkst. žmonių.

Pasak „Žalgirio“ direktoriaus, „Eurolyga“ teigia bendradarbiaujanti su Pasaulio sveikatos organizacija, turi vidinį štabą, kuris vertina situaciją ir matydami argumentus bei planuojamas apsisaugojimo priemones mano, kad jos pakankamos.

„Atšaukti rungtynes – reikia jas kažkur kelti, yra tvarkaraščiai ir visi kiti dalykai, kas yra be galo sudėtinga“, – sakė P. Motiejūnas.

Jis teigė, kad jeigu rengti rungtynes vis dėlto būtų uždrausta, komanda neabejotinai paklustų, bet dėl to patirtų nuostolių.

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Lietuvos vyriausybė trečiadienį paskelbė ekstremalią situaciją valstybės lygmeniu. Anot Vyriausybės atstovų, tai leis lanksčiau naudoti valstybės rezervo lėšas ir teikti privalomus nurodymus.

Lietuvoje kol kas nėra nustatytas nė vienas koronaviruso atvejis. 

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00