2019.12.02 11:19 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

S. Skvernelis: nematau teisinio pagrindo J. Narkevičiui trauktis, negriausiu koalicijos (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, gruodžio 2 d. (BNS). Premjeras Saulius Skvernelis teigia šiuo metu nematantis teisinio pagrindo trauktis susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui.

Jis sako, kad nedarys skubotų sprendimų, kurie griautų valdančiąją koaliciją ar darytų įtaką Vyriausybės stabilumui.

„Nematau šiandien nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Taip jis reagavo į prezidento Gitano Nausėdos praėjusią savaitę pareikštą nepasitikėjimą J. Narkevičiumi ir raginimą šiam trauktis iš pareigų, o premjerą priimti principingą sprendimą dėl ministro ateities.

J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Premjeras tvirtino, kad priekaištai ministrui turi būti teisiškai įvertinti ir patikrinti, nes dalis kaltinimų jam nepasitvirtino, pavyzdžiui, dėl brakonieriavimo.

„Kada bus įvertintos visos tos aplinkybės dėl kitų minimų faktų, tada aš susitiksiu su Respublikos prezidentu, gerbiu jo nuomonę, galbūt prezidentas turi kitų kažkokių argumentų, kurių aš nežinau“, – sakė S. Skvernelis.

„Po susitikimo su prezidentu priimsiu sprendimą, tačiau nedarysiu kol kas nieko skuboto, kas galėtų griauti valdančiąją koaliciją arba darytų įtaką Vyriausybės stabilumui, kada reikia priimti svarbiausius įstatymus iki gruodžio 17 dienos“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje kitų metų valstybės biudžeto projektus.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

Autoriai: Jūratė Skėrytė, Saulius Jakučionis

[email protected], +370 5 205 85 10, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: